Lijst van LINK-artikelen

01-03-2020_Harmonie-Spaanse Tour

HARMONIE GAAT OP SPAANSE TOUR

De Harmonie Gorssel-Eefde heeft weer een mooi concert op het programma staan. Op zondagmiddag 1 maart gaat er vooral Spaans getinte muziek klinken in de Ontmoetingskerk te Eefde.

Onder leiding van de enthousiaste gastdirigent Joop Boerstoel komt de muzikale passie bij De Harmonie helemaal los. Romantiek en dans, de luisteraar gaat het allemaal ervaren. Van flamenco naar tango met een heuse bolero en een vleugje paso doble tussendoor. Je waant je in Andalusië… Ook de muzikale jeugd en gastmedewerkers zullen de Spaanse accenten versterken.

Orkest, jeugdorkest en (blok)fluitgroep nemen de luisteraar muzikaal mee op reis naar het Zuidwesten van Europa. Spanje, een land dat zich kenmerkt door zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Prachtige muziek, dans en wijn. Het concert van 1 maart bevat diverse van deze ingrediënten. Op het programma o.a. de ‘El Bolero de Carmelo’ van Ferrer Ferran, ‘El Cid’ (Een Spaanse ridder) van Bert Appermont. Een solo voor altsaxofoon en orkest, met als soliste Dieuwertje ten Brinke. Een echte paso doble mag en zal natuurlijk ook niet ontbreken.

Maar er is ook ander “vuurwerk” te verwachten: de historische (vulkanische) eruptie  van de Vesuvius bij Pompeï is op een werkelijk prachtige wijze gecomponeerd! De klankkleuren van De Harmonie komen bij dit stuk uitstekend tot zijn recht.

Voor slechts €5,- kunt u getuige zijn van dit bijzondere concert. De deuren van de kerk gaan om 14.00 uur open. Het concert begint om 14.30 uur en zal ongeveer tot 16.00 uur duren.

Na afloop kunt u nog gezellig napraten onder genot van een drankje.

26-01-2020_Advendo-Vedan

Op zondag 26 januari 2020 geeft muziekvereniging Advendo uit lochem in samenwerking met Vinočanka hun concert.

 

Het afgelopen najaar was het een beetje stil rondom het harmonieorkest van Advendo, maar schijn bedriegt.

Advendo is volop in beweging!

Van de jeugd tot aan het volwassen orkest. De ontwikkelingen en veranderingen gaan onvermoeid door.
Waar Arjan Dunning de vereniging de afgelopen 5 jaar vol energie heeft begeleid pakt onze nieuwe dirigent, Vincent Pollemans, het stokje vol enthousiasme over. Dit afscheid en deze introductie laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Tijd voor een feestje!


Een feest in het teken van dankbaarheid voor de afgelopen jaren en als voorproefje voor wat er komen gaat.
Advendo gaat Vedan, oftewel #endoor!
Het Vedan concert is een absoluut feest waar jullie Advendo weer van een geheel andere kant leren kennen.

Datum: zondag 26 januari 2020

Tijd: kassa open 14:00, aanvang concert 15:00

Locatie: schouwburg Lochem

Entree: €10,- (inclusief consumptie en kinderen tot 16 jaar zijn gratis)

 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via: info@advendo-lochem.nl

Voor meer informatie ga naar: www.advendo-lochem.nl

 

Hierbij nodigen wij jullie graag uit voor dit feestelijk en unieke concert waar Advendo vol energie dit nieuwe jaar van start gaat!

17-11-2019_Apollo-Jubileumconcert

KMV Apollo jubileumconcert

Zondag 17 november geeft KMV Apollo een verrassend jubileumconcert ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan! Naast het orkest en de drumband zullen cabaretier/zanger Ernest Beuving en Big Band Straight Ahead meewerken aan een non-stop programma vol swingende muziek en een ode aan 140 jaar fanfaremuziek in Laren. Houdt onze website en Facebook in de gaten voor meer info over entree en het programma.

14-02-2020_SDG-Havre

Havre

Havre – Harfsens Vrienden Ensemble

Begin 2018 staken een paar jonge leden van SDG hun koppen bij elkaar om de toekomst van SDG te bespreken. Eén ding was duidelijk, SDG moet blijven!

Om mensen (weer) aan het muziek maken te krijgen en te houden bedachten zij Havre. De huidige fanfare en malletband blijven gewoon bestaan, maar naast deze 2 gezellige orkesten komt er dus een derde orkest bij! Dit orkest heet Havre, het Harfsens vrienden ensemble en zoals de naam al zegt, dit wordt gewoon een gezellig orkest waar iedereen lid van kan worden!

Het orkest zal niet wekelijks repeteren, want tijd is voor velen de beperkende factor en met wat flexibiliteit is er veel mogelijk!

Ons eerste project is van start gegaan! 

Vrijdag 14 februari 2020 geven wij een Valentijnsconcert als afsluiting van ons eerste project.

19-05-2019_Harmonieconcert

19 mei concert De Harmonie en kamerkoor De Hoventoon (in Gorssel)

Op zondagmiddag 19 mei om 15 uur bieden De Harmonie Gorssel – Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer u een bijzonder concert aan in de (protestantse) kerk te Gorssel. Het draait allemaal om het thema “CONTRAST”: blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor mooie balansen zorgen. Noord – en Zuidpool, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. Wij beloven u dat het een heel mooi concert gaat worden!

De Harmonie Gorssel – Eefde is een gezonde enthousiaste muziekvereniging. Het “groot” orkest heeft ca. 40 leden en staat al 15 jaar onder leiding van Jacob Jansen. Van jong tot oud blaast een aardig toontje mee en het programma varieert van (licht) klassiek tot big-band achtig. Plezier maken en brengen door middel van (blaas)muziek is een belangrijke missie voor De Harmonie. Onlangs werd het traditionele voorjaarsconcert in Eefde gehouden waarbij ook de jeugdige muziektalenten goed aan bod kwamen, met als aantrekkelijk thema “reis door de ruimte”. De Harmonie mag trots zijn op de 25 parels!

“De Harmonie on tour”: optreden aan de Elbe in Maagdenburg:

Voor degenen die het Kamerkoor De Hoventoon niet (goed) kennen even wat achtergrond informatie:

Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en  60++ jaar. Katalin Szabó  al 10 jaar dirigeert het koor met veel enthousiasme en aandacht voor de details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon 2 concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer.

Dus: als u een fijne muzikale en ontspannende zondagmiddag wilt beleven, kom dan op 19 mei naar de mooie kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel. Tegen betaling van €7,50 kunt u dan luisteren naar zowel een Harmonie-orkest als een zangkoor met ieder haar eigen klankkleur. Na afloop is er gelegenheid om na te babbelen en is er koffie/thee/limonade te koop.

17-11-2018_Juliana-najaarsconcert

Concert Muziekvereniging Juliana Almen in Sportzaal Almeloe.

Op zaterdag 17 november 2018 houdt muziekvereniging Juliana een avondvullend concert in de sportzaal van Almen met als thema filmmuziek.

Filmmuziek wordt gespeeld om de sfeer van de film en de emoties van de acteurs te versterken. Het begon ooit allemaal bij de stomme film. Tot 1930 was het gebruikelijk om livemuziek te maken bij een filmvertoning. Meestal speelde dan een pianist of een klein ensemble. Grotere bioscopen hadden een orgel. U krijgt op 17 november een compleet harmonie orkest te horen dat diverse genres speelt, zoals westerns, romantische films, familiefilms maar ook oorlog- en actiefilms.

Tijdens het concert zal ook een nummer gespeeld worden uit de film Ventoux. De Mont Ventoux is een bijna 2 kilometer hoge berg in het zuiden van Frankrijk waar in juni 2019 vele Almenaren tegenop gaan fietsen of lopen (21 kilometer) om geld in te zamelen voor de actie “Klimmen tegen MS”.  Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die kan leiden tot verlamming van spieren. Na het spelen van dit nummer zal er een verloting worden gehouden waarvan de opbrengst geheel ten gunste komt van deze actie.

De avond begint om 20.00 uur en zoals gebruikelijk is de toegang gratis. Het gehele programma is te lezen op de website van Juliana (www.juliana-almen.nl).

24-11-2018_Harmonie-Concert

(The) Voice and Dance in Harmony

Samen met zangeres/harpiste Iris Kroes en danser Mars Bentum bezorgt muziekvereniging “De Harmonie Gorssel – Eefde” u een heerlijk avondje uit op zaterdag 24 november vanaf 19.30 uur in de Hanzehof (zaal Buiten sociëteit) in Zutphen. De Harmonie bestaat dit jaar namelijk maar liefst 110 jaar en wil daarom een buitengewoon concert geven. Een kaartje  kost €15,25 (kinderen tot 12 jaar gratis)  en kunt u reeds on-line bestellen via de Hanzehof (www.hanzehof.nl). Iris Kroes werd in 2012 winnares van “The Voice of Holland” en maakte indruk als “het meisje met de harp”. Haar prachtige stem in combinatie met de harmonieuze klanken van haar harp maken haar optreden tot een adembenemende ervaring. Deze avond wil De Harmonie u ook vrolijkheid en dynamiek laten ervaren. Daarom komt Mars Bentum met zijn danstalenten meedoen: op verrassende en pakkende wijze zullen De Harmonie en Mars’ dansers een “dance dance dance”-act neerzetten die onvergetelijk zal zijn. En natuurlijk gaat De Harmonie ook zelf een aantal erg mooie en bekende muziekstukken voor u spelen, zoals “An American in Paris” van George Gershwin. De Harmonie wilt u een verfrissende blik geven op “muziek maken in verenigingsverband” en daarmee haar verbindende rol in de samenleving verder versterken. Deze gezonde vereniging heeft mooie plannen en wil die ook waarmaken. Kijk voor meer info op de website: http://www.deharmoniegorsseleefde.nl/

24-03-2016_Cresceno-Concert

Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert muziekvereniging Crescendo uit Barchem haar muzikale avond, genaamd “Barchem gaat live”.

Het repertoire van Crescendo bestaat die avond uit pop- en rockmuziek.

 

De Barchemse band Hertogh zal prominent haar medewerking verlenen. Het leerlingenorkest van Crescendo treedt tevens op.

 

De sporthal van Dorpshuis  t ‘Onderschoer in Barchem wordt getransformeerd in een moderne muziekzaal. De avond begint om 20.00 uur. Na afloop van het optreden van Crescendo zal Hertogh tot in de kleine uurtjes spelen en zorgen voor een gezellige sfeer.

 

De entree bedraagt €2,--. Kinderen en donateurs hebben vrij entree.

Kom gerust een kijkje nemen en laat u zich verrassen. 

17-03-2018_Harmonie-jubileum

 

Op 8 januari jongstleden was het exact 110 jaar geleden dat de christelijke muziekvereniging "De Harmonie Gorssel - Eefde", toen nog "Looft den Heer" genaamd, is opgericht. Het was het initiatief van een dominee om een christelijk fanfarekorps op te richten, als afdeling van de christelijke jongelingenvereniging "onderzoek de schriften". Het startende gezelschap bestond uit twaalf leden, volgens de overleveringen.

In de loop der decennia is de Harmonie uitgegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging die (h)erkend en gesteund werd/wordt in de samenleving. Vele muzikanten zijn ooit als kind/puber hun muzikale loopbaan gestart bij de vereniging en hebben muziek als rode draad in hun leven mogen ontdekken. 

Dat muziek maken zowel in sociaal opzicht als ook lichamelijk gezond is, willen wij graag benadrukken. Daarnaast is samen mooie muziek proberen te maken leuk en je maakt vrienden voor het leven. Allemaal pluspunten dus! Daarom wil De Harmonie dit jubileumjaar aangrijpen om door middel van bijzondere optredens extra aantrekkingskracht uit te oefenen op met name jeugd/jongeren. 

Op zaterdag 17 maart geeft muziekverenging De Harmonie haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit jaar is dit in samenwerking met de Politiekapel uit Noord- en Oost-Gelderland. Het concert wordt gegeven in de Ontmoetingskerk in Eefde en iedereen is vanaf 19:30 uur van harte welkom. De toegangsprijs is € 7,50 incl. kopje koffie/thee.

De avond wordt gevuld met twee blokken leuke en mooie muziek. Allereerst speelt De Harmonie muziek uit fantasyfilms, zoals muziek uit Avatar, Cinderella en natuurlijk uit Harry Potter. De Politiekapel speelt vervolgens vrolijke en swingende popmuziek met stukken als Fly Me To The Moon en Land Of Make Believe.

Over de Politiekapel

De Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland is het muzikale visitekaartje van Noord- en Oost-Gelderland. Het fanfareorkest bestaat uit 40 enthousiaste leden die bij de politie werkzaam zijn of zijn geweest en muzikanten uit de wijde omgeving van Apeldoorn en de Achterhoek. De Politiekapel is de muzikale vertegenwoordiger van de politie en wil door middel van muziek aan een goede verstandhouding tussen politie en publiek werken.

Op 24 november wordt er een groots concert in Zutphen in de Hanzehof-Buitensociëteit gehouden met bekende gastspelers als The Voice winnares Iris Kroes, ook bekend als "het meisje met de harp", en danser Mars Bentum. Deze datums kunt u dus vast in uw agenda zetten! 

Nadere aankondigingen en informatie zullen weldra volgen. Nu bent u in ieder geval vast op de hoogte van het feit dat De Harmonie het jaar 2018 een bijzonder muzikaal tintje wil geven. Wij hopen u (en vele anderen met u) te mogen ontmoeten bij onze optredens!

17-03-2018_Harmonie-concert

Op 8 januari jongstleden was het exact 110 jaar geleden dat de christelijke muziekvereniging "De Harmonie Gorssel - Eefde", toen nog "Looft den Heer" genaamd, is opgericht. Het was het initiatief van een dominee om een christelijk fanfarekorps op te richten, als afdeling van de christelijke jongelingenvereniging "onderzoek de schriften". Het startende gezelschap bestond uit twaalf leden, volgens de overleveringen.

In de loop der decennia is de Harmonie uitgegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging die (h)erkend en gesteund werd/wordt in de samenleving. Vele muzikanten zijn ooit als kind/puber hun muzikale loopbaan gestart bij de vereniging en hebben muziek als rode draad in hun leven mogen ontdekken. 

Dat muziek maken zowel in sociaal opzicht als ook lichamelijk gezond is, willen wij graag benadrukken. Daarnaast is samen mooie muziek proberen te maken leuk en je maakt vrienden voor het leven. Allemaal pluspunten dus! Daarom wil De Harmonie dit jubileumjaar aangrijpen om door middel van bijzondere optredens extra aantrekkingskracht uit te oefenen op met name jeugd/jongeren. Zo houden we eerst op 17 maart in Eefde een concert samen met de Politiekapel. Op 24 november wordt er een groots concert in Zutphen in de Hanzehof-Buitensociëteit gehouden met bekende gastspelers als The Voice winnares Iris Kroes, ook bekend als "het meisje met de harp", en danser Mars Bentum. Deze datums kunt u dus vast in uw agenda zetten! 

Nadere aankondigingen en informatie zullen weldra volgen. Nu bent u in ieder geval vast op de hoogte van het feit dat De Harmonie het jaar 2018 een bijzonder muzikaal tintje wil geven. Wij hopen u (en vele anderen met u) te mogen ontmoeten bij onze optredens!

21-01-2018_Juliana-Brel

Concert Brel & Brass in Schouwburg Lochem

Op zondag 21 januari 2018 zingt de Vlaamse Micheline Van Hautem onder begeleiding van Muziekvereniging Juliana uit Almen nummers van chansonnier Jacques Brel.

 

In 2002 heeft Van Hautem haar album “Songs of Jacques Brel” uitgebracht en zong deze nummers met veel succes voor volle zalen in o.a. New York, Australië, Edinburgh en het Concertgebouw in Amsterdam. Vanwege dit succes heeft ze het project Brel & Brass opgezet waarmee ze gedurende 2 jaar door Nederland en België toert, om samen met een lokaal orkest vooral veel muzikaal plezier te beleven. De nummers van Jacques Brel zijn door verschillende componisten speciaal gearrangeerd voor dit unieke project.

 

Het programma start om 15.00 uur met een instrumentaal half uur van Muziekvereniging Juliana waarna Micheline op de bühne komt met bekende nummers als Ne me quitte pas, Amsterdam, Bruxelles en Les Flamandes.


“Van Hautem zingt Brel prachtig…. een uitstekende zangeres en een prima entertainster. Ze zingt gevoelig en expressief en ze heeft gevoel voor timing en theater. Ze communiceerde aanstekelijk met de zaal en met de Philips Harmonie.” (Eindhovens Dagblad).

 

Klik ook hier voor een recensie uit het AD van 18-5-2017.


Als special guest speelt Jos Jansen enkele nummers mee. Jos Jansen is een fenomenaal bastrombonespeler die jarenlang bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine heeft gespeeld. Tegenwoordig staat hij als dirigent voor het DT Orchestra na vele jaren solo optredens te hebben gedaan in Europa en de Verenigde Staten.


Dit wordt een grandioze middag in de Schouwburg in Lochem die u niet mag missen.

 

Voor het bestellen van kaarten gaat u naar Schouwburg Lochem [ Link->Programma]. De kaarten kosten 19 euro excl. administratiekosten maar inclusief een pauzedrankje.

 

15-12-2017_SDG-Harfsen Draait Doorrr

09-12-2017_Harmonie-Kerstmarkt

Kerstmarkt de Harmonie

 Kerstmarkten zijn er begin december in overvloed, maar geen één zal er zo muzikaal zijn als die van de Harmonie Gorssel-Eefde.

Op 9 december tussen 14 en 18 uur organiseert de vereniging een gezellige, intieme kerstmarkt op het Ontmoetingsplein in Eefde.
Natuurlijk wordt er veel muziek gemaakt te midden van de knapperende vuurtjes: de jeugd treedt op met een winters programma, het dweilorkest zorgt voor een vrolijke sfeer en ook het Harmonie-orkest laat met passende muziek van zich horen.
Naast het musiceren hebben de leden hun talenten ook op het creatieve en culinaire vlak ingezet.

Ze hebben voor de verkoop diverse mooie woonaccessoires gemaakt (voor binnen en buiten), kerstbakjes vervaardigd en koeken/taarten/soep gebakken en gekookt.
Voor kinderen is er een speciale knutselactiviteit.

Kom dus vooral even kijken, luisteren, proeven en kopen, bijvoorbeeld na de zaterdagse boodschappen.

De opbrengst van deze kerstmarkt gaat in de speciale spaarpot voor de buitenlandse muziekreizen die de Harmonie eens per 5 jaar maakt.

12-11-2017_Harmonie-Koffieconcert

De Harmonie goes 50 Years Ago Today

Op zondag 12 november 2017 verzorgt de Harmonie Gorssel-Eefde een koffieconcert in de Protestantse Kerk te Eefde met als thema het muzikale jaar 1967 wat nu precies 50 jaar geleden is. Drie kwartier lang lichte muziek rond dit bijzondere en belangrijke jaar in de muziekgeschiedenis. Het concert begint met een vrolijke, virtuoze ouverture van Alfred Reed in het werk  ‘Music Makers’.

Daarna volgt swingende muziek van de tekenfilm ‘Jungle Book’.

Vervolgens worden de meesterwerken ‘Good Vibriations‘ en ‘Sgt. Pepper‘ ten gehore gebracht, wat resulteerde uit hevige rivaliteit tussen The Beatles en The Beach Boys.

Het concert wordt afgesloten met een bewerking van de maatschappijkritische rockmusical Hair en Flower Power, een arrangement van 4 songs uit de roemruchte flowerpowertijd. Hierin passeren bekende melodieën van Happy Day, Let’s Go to San Francisco, All I Ever Need Is You en Happy Together de revue.

Laat u verrassen en kom naar dit gratis toegankelijke concert. Aanvang: 11.30 uur

 

11-11-2017_Advendo-Witte Wieven

De Legende van de Witte Wieven, nu in het Theater!

Op zaterdag 11 november 2017 neemt het harmonie orkest van Advendo u mee naar de Legende van de Witte Wieven…

…De legende van de mistvlagen (‘witte wieven’) over de weilanden en de Witte Wieven kuil bovenop de Lochemse berg….

…De legende van het liefdesverhaal van Johanna en Albert en de angstaanjagende achtervolging te paard….

Wie kent deze legende nou niet?

Op geheel eigen wijze laat Advendo deze legende met muziek weer herleven! Ondersteund door fotografie van Lauran Duringhof en acteerprestaties van theatergroep TOP wordt deze avond een unieke belevenis, die u zeker niet mag missen!

Tevens zal Restaurant en Spelerij de Witte Wieven in Zwiep, natuurlijk alom bekend van de Witte Wieven tochten, op geheel eigen wijze hun bijdrage aan het concert leveren.

Na een avond vol mooie muziek, romantiek en spanning sluit Advendo af met een bruisend feest in de foyer van de schouwburg, waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt nagenieten van de band van Cleo Vlogman.

Wanneer:           Zaterdag 11 November 2017, Schouwburg Lochem

Ontvangst:         19:30, aanvang concert 20:00

Entreeprijs:        €12,50 aan de deur, €10,00 in de voorverkoop

                           inclusief een drankje na afloop

Voorverkoop:   info@advendo-lochem.nl

 

Wij hopen u te mogen begroeten, als u durft .....!

 

Met vriendelijke groet,

namens Advendo

Marja Hartgers, secretaris

 

04-11-2017_Concordia-Jaarconcert

Bestel nu uw kaarten voor het concert Diamondsongs & Seagulls

Voor het jaarconcert op zaterdag 4 november 2017 in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen heeft Concordia eefde de samenwerking gezocht met de Belgische Dieter Troubleyn. Voor het thema Diamondsongs & Seagulls maakte Dieter samen met muzikant/dirigent Steven Mintjens Hafabra arrangementen voor de grootste Neil Diamond successen. De rode draad in dit concert is de legendarische soundtrack van de film Jonathan Livingston Seagull uit 1973. Maar ook hits als Love on the Rocks, I’m a Believer, You don’t bring me Flowers en Sweet Caroline komen aan bod.

Het concert begint om 20.15 uur en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop € 12.50 | aan de zaal € 15.00.

23-09-2017_MuziekGoLF-Play Inn

Chef-dirigent majoor Tijmen Botma Koninklijke militaire kapel “Johan Willem Friso” gastdirigent voor orkest St. Muziekgolf.

De stichting muziekgolf waarin de 7 muziekvereniging in de gemeente Lochem samenwerken heeft voor de Play Inn op 23 september a.s. de dirigent van de K.M.K. “Johan Willem Friso” als gastdirigent op de bok. Vanaf 10.00 uur zullen ca. 50 muzikanten een repertoire gaan instuderen en om 16.00 uur hopen zij dat met een klein concert te presenteren aan het publiek. De locatie is de ontmoetingskerk in Eefde, schurinklaan 1. Toegang is gratis.

De muzikanten van St. muziekgolf zijn erg verheugd een dag muziek te mogen maken o.l.v. een zeer gerenommeerde dirigent als Tijmen Botma. Ongetwijfeld zal het een zeer leerzame dag worden maar ook een weerzien tussen oude bekenden immers Tijmen Botma is oud Eefdenaar en oud lid van muziekvereniging de Harmonie Gorssel-Eefde, een van de deelnemers aan de Play Inn.

Sinds januari 2013 is Tijmen Botma chef-dirigent van de KMKJWF. Daarnaast is hij hoofdvakdocent Harmonie Fanfare Brassband Directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Botma treedt regelmatig op als gastdirigent zo ook op 23 september in Eefde. Ook is hij jurylid op verschillende muziekconcoursen zoals de Nederlandse Brassband kampioenschappen

 

U bent van harte welkom vanaf 16.00 uur in de ontmoetingskerk te Eefde.

06-08-2017_Route openluchtdienst PKN Laren 2017

Route

De openluchtdienst van 6 augustus staat dit jaar gepland in het dorpsbos in Exel.
Vanaf Almen richting Laren ga je na het spoor de 2de afslag rechts (=Rossweg).
Deze weg blijf je volgen, steek bij de verkeerslichten recht over (=Ampsense weg), volg de borden richting Exel.
In de bebouwde kom ga je de 1ste weg links en de zand-/grasweg rechts (= tegenover loonbedrijf Elweco).
Je komt dan vanzelf in het bos uit.

03-07-2017_Harmonie-Einde-seizoensconc.

Maandagavond 3 juli 2017 om 19.30 uur zal het Harmonieorkest van de Harmonie Gorssel-Eefde haar jaarlijkse 'einde-seizoens' concert geven bij Sutfene, locatie Het Spijk, in Eefde.
Als het weer het toelaat wordt er lekker buiten gespeeld en is er alle gelegenheid om te komen luisteren. Tijdens dit concert van ongeveer een uur zal er een heel divers programma gespeeld worden, zodat er voor elk wat wils is. Ook is er de gelegenheid tot het bezoeken van een marktavond, die in het gebouw van Sutfene gehouden wordt.

11-06-2017_Harmonie-Zomerzin

Zomerzin!

Op een vrije zonnige zondagmiddag genieten van bekende muziek onder het genot van een heerlijk ijsje? Het kan op zondagmiddag 11 juni vanaf 14:00 voor IJssalon Zo en Nu in het centrum van Gorssel. Alle muziekliefhebbers uit Gorssel en verre omstreken zijn van harte welkom bij deze jaarlijks terugkomende zomerse muzikale verrassing van De Harmonie Gorssel-Eefde. Wat kun je zoal verwachten op deze middag? Alle geledingen, van blokfluiters tot jeugd tot het grote orkest zullen van zich laten horen in de vorm van bekende zomerse nummers van een zeer divers kaliber. Zo zullen bekende orkestwerken van Jacob de Haan afgewisseld worden met bijvoorbeeld nummers van Adele en Earth Wind and Fire. Kortom, een zeer divers programma wat zeker de moeite waard is om voor naar Gorssel te komen. Komt dus allen deze middag. Mocht je na het luisteren deze middag zin hebben gekregen om zelf ook eens een instrument te proberen, dan is hiervoor na afloop zeker gelegenheid.

 

 

15-05-2017_Harmonie-Open (jeugd) avond

OPEN (JEUGD)AVOND HARMONIE GORSSEL-EEFDE

 

Na de vakantie is op maandag 15 mei  de "instrumentenkeuzeavond" bij de Harmonie in Gorssel. Op deze avond kan iedere (jeugdige) geïnteresseerde komen kijken, luisteren en eventueel een of meer instrumenten bespelen. Natuurlijk zijn ook je ouders van harte welkom.

 Maandag om 18.45 uur verwachten we jullie bij het Trefpunt. We gaan dan eerst even kijken en luisteren bij het jeugdorkest. Als zij klaar zijn, bouwen we de boel om en mogen jullie zelf proberen of je geluid kunt krijgen uit onze instrumenten. Je mag alle instrumenten uitproberen. Er zijn ook muziekleraren en muzikanten die precies kunnen uitleggen wat je moet doen om het geluid eruit te krijgen. Jullie ouders kunnen aan hun vragen stellen over de muzieklessen. Om 19.30 uur gaat het harmonieorkest beginnen en kunnen jullie nog even blijven luisteren.

 We hopen dat jullie er zin in hebben en allemaal kunnen komen! En als je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, buurmeisjes en buurjongens hebt die ook willen komen: zij zijn natuurlijk ook van harte welkom! En ook jullie ouders mogen natuurlijk de instrumenten uitproberen!

 Hopelijk tot maandag!

01-04-2017_Harmonie-voorjaarsconcert

De Harmonie on tour

Zin in een avontuurlijke muzikale avond? Lekker relaxed muziek luisteren in de mooie Ontmoetingskerk van Eefde?  Kom daar dan zaterdagavond 1 april naar toe, want de enthousiaste muziekvereniging “De Harmonie Eefde-Gorssel” gaat er een muzikale surprise-tour maken.

Het verrassend afwisselende programma neemt je mee op reis en zo wordt de avond een ware surprise-party.

Het concert wordt door onze hele vereniging verzorgd, dus ook onze jeugd laat goed van zich horen. Onze muziek is dan ook bedoeld voor jong en oud.

Dat wil je niet missen… dus kom op 1 april naar de Ontmoetingskerk in Eefde.

 

Aanvang 19.30u in de Ontmoetingskerk te Eefde. Toegang vanaf 19u. Entree: €7,- vanaf 16 jaar, incl. koffie/thee.

 

18-12-2016_Harmonie-Kerstconcert

Op zondag 18 december 2016 vindt het jaarlijkse Adventsconcert in de Ontmoetingskerk in Eefde plaats. Ook dit jaar is dit traditionele concert een samenwerking tussen Christelijk Mannenkoor “IJsselstreek”, Gemengd Koor “Musica Vocale” en Muziekvereniging “De Harmonie” Gorssel-Eefde. Koor- en orkestmuziek zullen deze avond worden afgewisseld met samenzang.

Tijdens deze avond staat er ook nog iets bijzonders te gebeuren. Het kerstverhaal zal verteld gaan worden tijdens het muzikale werk For Unto You Is Born This Day van James L. Hosay. Onder begeleiding van  “De Harmonie” zal, volgens het evangelie van Lucas, de geboorte van Christus op een hele bijzondere manier verteld worden met daarbij zeer bekende melodieën  om zo in de ultieme kerststemming te komen.

De aanvang van dit concert is om 19:30 uur, de deuren van de kerk zijn open vanaf 19:00 uur. De toegang is gratis, na afloop van het concert wordt er een collecte gehouden.

 

 

10-12-2016_Harmonie-Kerstmarkt

Kerstmarkt de Harmonie

 

Ze rijzen als paddenstoelen uit de grond in deze tijd van het jaar: kerstmarkten!

Maar zo'n muzikale versie als die van de Harmonie Gorssel-Eefde zult u niet gauw ergens treffen.

Waarom u juist deze kerstmarkt óók moet bezoeken?

Allereerst natuurlijk vanwege de muziek. Het orkest zal diverse keren optreden met passende muziek. Ook het kersverse dweilorkest, bestaand uit diverse enthousiaste leden, zal kerstmuziek spelen. En de jeugd niet te vergeten!

Ten tweede om de sfeer. Sfeer staat bij de Harmonie altijd hoog in het vaandel en op deze dag vertaalt zich dat naar een knapperend vuurtje van eigen hout (óók te koop), een lekker glaasje glühwein en diverse lekkernijen die te koop zijn.

Niet alleen de bakkers onder de leden en vrienden van de Harmonie, maar ook de knutselaars hebben de handen uit de mouwen gestoken de afgelopen weken. Allerhande prachtige kerstdecoraties en kerstbakjes zijn gemaakt, vele met muzikale details, en worden te koop aangeboden.

Verder: De Harmonie speelt niet alleen noten, maar verkoopt ze ook!! Om gezellig thuis te kraken…

Tot slot is er ook nog een praktische reden: de kerstmarkt vindt plaats op het plein bij de Ontmoetingskerk in Eefde. Mooi te combineren met de weekendboodschappen....

Kom dus even kijken, luisteren, proeven en kopen op 10 december tussen 16 en 19 uur.

 

Tot dan!

26-11-2016_Juliana-SDG-Concert

Gezamenlijk concert Juliana Almen en Soli Deo Gloria Harfsen

Heeft u zin in een muzikale avond, maar net even anders dan anders? Kom dan op zaterdagavond 26 november naar De Nieuwe Aanleg in Almen om te luisteren naar het gezamenlijke concert van de muziekverenigingen Juliana uit Almen en Soli Deo Gloria uit Harfsen. U kunt deze avond 3 verschillende orkesten horen spelen: harmonie, fanfare en malletband, welke respectievelijk onder leiding staan van Gilian Schmidt, Cor Lam en Harry Klaassen. Het concert start om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de zaal open. De toegang is gratis, er is gelegenheid voor een vrije gift. Wij hopen u in groten getale te mogen verwelkomen!

 

 

12-11-2016_Concordia-concert

Uitnodiging concert van Muziekvereniging Concordia Eefde
Zaterdag 12 november 2016 Buitensociëteit Zutphen

 

 

 

Graag nodig ik u uit namens het harmonieorkest van Concordia Eefde voor ons jaarconcert op zaterdagavond 12 november aanstaande in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Het thema van deze avond is ‘Rock ’n Opera’ en als muzikale gasten treden op operazangeres Armanda ten Brink, zanger Quinten Dikschei en de Zutphense popband Just Jo. Het geheel staat onder muzikale leiding van onze eigen dirigent Jos Pijnappel. Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Ik ben er als voorzitter bijzonder trots op dat we als amateur muziekvereniging voor het vijfde opvolgende jaar een concert kunnen geven in de mooiste concertzaal van het Oosten. Dit jaar een avond vol uitersten in de muziekstijlen: rock en opera worden met elkaar verbonden. Dat maakt het spannend omdat de muzikanten snel moeten schakelen tussen de verschillende muzikale speelwijzen. Enerzijds begeleiden ze de operazangeres en vervolgens speelt het orkest met een rockband.

 

Gereserveerde zitplaatsen

U kunt direct bestellen via www.concordiaeefde.nl. Bij bestelling van kaarten via onze website worden zitplaatsen voor u gereserveerd. 

Daarnaast worden er ook entreekaarten in de voorverkoop verkocht in Eefde bij COOP Versluis, DIO-drogisterij Peinemann en Hosta Groendecoratie. Toegangsprijs voorverkoop voor jeugd tot 16 jaar is € 7,50 en voor volwassenen € 12,50. Kinderen tot 1,50 meter hebben gratis entree.

 

Vooraf mee-eten
De Hanzehof serveert op 12 november om 17.45 uur een dagschotel voor € 13,50 per persoon. Wilt u ook mee-eten, tegelijk met de muzikanten en de solisten, dan kunt u zich aanmelden bij de Hanzehof via deze link: http://bit.ly/2aRZ38o

De muzikanten zijn al druk aan het repeteren voor dit concert, in voorbereiding op een bijzondere avond voor u en onze vereniging. We ontmoeten u graag op 12 november.

 

Theo Klein Bleumink

Voorzitter

Koninklijk erkende muziekvereniging Concordia Eefde

 

 
 

 

 
 

 

27-11-2016_Advendo-Pepernotenconcert

DE BLAASBENDE 

Op donderdag 6 oktober is de Blaasbende van start gegaan met 18 enthousiaste kinderen!

Onder leiding van onze dirigent Arjan Dunning vormen deze kinderen in 7 lessen een echt orkest. Dit gaan ze daarna met een spetterend optreden afsluiten op 27 november bij het Pepernoten concert van Advendo-Lochem.

20-11-2016_Advendo-Matineeconcert


22-10-2016_Harmonie-Jubileum Music Vocale

Zaterdag 22 oktober a.s. om 20.00 uur verleent de Harmonie Gorssel-Eefde haar medewerking aan een prachtig jubileum-concert van Musica Vocale uit Eefde o.l.v. Els Dijkerman. Het concert "Songs of Praise" wordt gegeven in de Gudula-kerk te Lochem. 

De Harmonie zal een paar "eigen" stukken spelen, maar vooral ook de zangkoren begeleiden bij het intense stuk Missa Brevis (van Jacob de Haan). Naast Musica Vocale zal ook het Gemengd koor Vocaal uit Almen meezingen.

Uit eigen ervaring weten we dat de akoestiek in de Gudula-kerk werkelijk fantastisch is. 

Het belooft dus een bijzondere muzikale avond te worden; een fijn avondje-uit en een bezoek aan de mooie Gudula-kerk meer dan waard!

 

 

09-07-2016_Advendo-Popmeets

7e keer Pop meets Harmony in Lochem

Een sfeervolle locatie, gezellige terrasjes, en de hele avond genieten van allerlei soorten muziek. Met deze ingrediënten belooft het Lochem Pop meets Harmony ook dit jaar weer een fantastisch event te worden.
Op de kleine markt wordt het podium opgebouwd. Vanaf 16.30 staat deze ter beschikking van de jeugd. Het programma begint uniek; kersverse muzikantjes die  ‘s middags misschien wel voor het eerst met een instrument hebben kennisgemaakt. Daarna zal het dit jaar gestarte jeugdorkest u laten horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Dit zal een feestje worden, verklappen wij u vast! 
Vervolgens brengt om 18.00 de drumband spektakel met hun programma.

  
De rest van de avond (19.00-24.00) belooft een feest van opnieuw verschillende muzikale klanken. Van lichte klassieke muziek, tot stevige rocknummers, van Tsjechische blaasmuziek tot gospel. Het harmonieorkest van Advendo, jeugdgroep Forte, blaaskapel Vinocanca, en de bands BlueLine en Six-pack zullen  u verrassen met hun repertoire.

Ter nagedachtenis van Prince zal ook van hem een nummer te horen zijn. Maar de Achterhoekse Adele mag niet ontbreken, zij zingt met begeleiding van Advendo, in een geweldig arrangement,  Skyfall. Maar zijn nog te horen brillante Beatles, disco in Starwars en veel, veel meer

 

Kom dus kijken en luisteren en geniet onder het genot van een hapje en een drankje van dit sfeervolle muzikale evenement. Het wordt een fantastische avond om de zomervakantie mee in te luiden!
Lochem, Kleine Markt, 9 juli van 16.30-24.00 uur
entree gratis

20-03-2016_Harmonie-passieconcert

Passieconcert

Het orkest speelt als geheel en in ensembles een selectie prachtige passiestukken.

 

Door

De Harmonie

Gorssel-Eefde

 

Protestantse kerk Gorssel

20 maart 2016

Aanvang 20.00uur

Entree gratis

Passieconcert de Harmonie

Op zondag 20 maart, palmzondag, geeft de Harmonie Gorssel-Eefde haar jaarlijkse passieconcert in de Protestantse kerk te Gorssel.

De 40dagentijd die bijna ten einde loopt is een periode van bezinning. Stilstaan bij je persoonlijke omstandigheden, maar ook bij de onrust in de wereld om ons heen.

In de muziek wordt deze bezinning weerspiegeld door werken die direct een relatie hebben met het lijden en sterven van Jezus, maar óók door composities die gaan over hoop en het verlangen naar vrede. Een prachtige bewerking van Dona Nobis Pacem en het werk Et in Terra Pax zijn hier voorbeelden van.

 Naast de gezamenlijk uitgevoerde muziek zullen er ook diverse ensembles spelen, samengesteld uit muzikanten van het orkest. De verschillende klankkleuren zullen op deze manier mooi te horen zijn.

 

 Je wordt van harte uitgenodigd voor dit uur vol muziek!

 

De toegang is gratis en de aanvang is 20.00 uur

 

 

02-04-2016_Apollo-musical

Op zaterdag 2 en zondag 3 april zal KMV Apollo een spetterende musical opvoeren rondom onze zeer gewaardeerde oud dorpsgenoot Albert Mol. Dans, zang, toneel en muziek zullen de revue passeren!

De voorstellingen zijn zaterdag om 20.00 uur en zondag om 14.00 uur. Bij voldoende animo zal er tevens een zaterdagmiddag voorstelling zijn om 14.00 uur.

A.s. vrijdag 12 februari is er een voorverkoop van 19.00 uur tot 20.30 uur bij Witkamp in Laren. Indien nog niet uitverkocht, zullen kaarten tevens daarna nog verkrijgbaar zijn bij Witkamp. 

 

 

 

13-02-2016_Harmonie-voorjaarsconcert

AFRIKA!!
Op één avond even heen en weer naar Afrika, voor slechts €7,00 (incl. koffie)!
Dat krijg je bij geen enkel reisbureau voor elkaar.
Bij de Harmonie Gorssel-Eefde is het echter geen probleem.
Als je even je ogen sluit en een beetje fantasie meeneemt naar de
Ontmoetingskerk in Eefde waan je je op 13 februari in dit warme werelddeel.
Wat je kunt verwachten? Afrikaanse muziek met opzwepend slagwerk, 
twee Afrikaanse zangeressen die o.a. een lied zingen met de welluidende titel 
'Usinipite Mwokozi' en een djembégroep.
Ook het jeugdorkest en de blokfluiters zullen geheel in stijl optreden.
Welkom om 19.30 uur!

13-02-2016_Juliana winterconcert

Het Winterconcert op 13 februari 2016 is het eerste grote concert van Juliana Almen onder leiding van Gilian Schmidt.

We zijn inmiddels al een aantal maanden aan het repeteren op een groot aantal nieuwe werken. Dat betekent voor alle muzikanten een hoop nieuwe noten om in te studeren, maar ook betekent het dit seizoen wennen aan een andere dirigent. Dat u nu wat langer moet wachten op een groter concert, geeft orkest en dirigent de kans om op elkaar ingespeeld te raken en een prachtig concert neer te zetten.
We kunnen alvast verklappen dat er een zeer afwisselend programma ten gehore zal worden gebracht en dat ook de leerlingen en blokfluiters even aan zullen schuiven bij het orkest om te ervaren hoe dat is.
We hopen dat we u allemaal mogen verwelkomen op ons Winterconcert!

Entree is gratis.

En kijk ook op www.juliana-almen.nl

 

07-11-2015_Advendo-concert

Alice in Advendoland

....laat je door Alice en haar vrienden meenemen naar het muzikale Advendoland...

Datum: zaterdag 7 november Aanvang: 20:00 uur Entreeprijs: €10 (voorverkoop €8)
Plaats:  Schouwburg Lochem In samenwerking met: Jansstheater

www.advendo-lochem.nl
Vind ons ook op voorverkoopadres:  bestuur@advendo-lochem.nl

 

01-11-2015_Harmonie-Koffieconcert

'Muzikale verhalen' is het thema van het koffieconcert dat de Harmonie Gorssel-Eefde op

zondag 1 november verzorgt in de Protestantse Kerk te Eefde.
Er zijn ontelbare werken gecomponeerd die een verhaal muzikaal verbeelden.

Een voorbeeld daarvan is 'Alice in Wonderland'; een wereldwijd bekend, fantasievol verhaal.
Het komt muzikaal tot leven door het orkest, maar door diverse tekstfragmenten zal er nog een extra dimensie aan toegevoegd worden.

In het werk 'Moses and Ramses' nemen de muzikanten u mee naar het oude Egypte.. Met een beetje fantasie en met behulp van beelden uit de film 'de Tien Geboden' ziet u de architectonische pracht en praal voor u, maar ook de uittocht over het wonderbaarlijke pad door de zee.

Ook 'Of Castles and Legends' is een compositie met een dramatisch verhaal. Het is gebaseerd op de sage van de witte maagd van de Kugelsburg, een burcht op een berg in een Duitse stad.

Jacob de Haan is een componist die het over een andere boeg gooit bij zijn werk ' La Storia'. Het verhaal bij deze afwisselende muziek mag u helemaal zelf verzinnen!

Laat u verrassen en kom naar dit gratis toegankelijke concert. Aanvang: 11.30 uur

 

11-07-2015_Advendo-Popmeets

Op zaterdag 11 juli organiseert K.E. muziekvereniging Advendo in samenwerking met stichting Kleine Markt een swingend evenement vol muziek:

Lochem Pop meets Harmony Het is alweer de 6de editie en maar liefst 4 bands werken mee:
“Next Generation” “Sense” “Room for the Third” “Jolian” en zangeres Marin Krabbenborg Advendo haalt 's middags alles uit de kast met haar jeugd.
De Muzehof komt met “Next Generation” en de drumband sluit het middagprogramma af.
's Avonds swingt het de pan uit met harmonieorkest, bands, jeugdgroep Advendo en zangeres Marin Krabbenborg. Het orkest zal enkele nummers samen spelen met de bands.

Programma Lochem Pop meet Harmony, 11 juli 2015, kleine Markt Lochem:
Middagprogramma
16:30 uur blokfluiters Advendo
16:50 uur AMV leerlingen Advendo
17:20 uur band Muzehof “Next Generation”
17:50 uur Drumband Advendo Avondprogramma
19:00 uur Orkest Advendo 19:40 uur band “Sense”
20:25 uur Orkest Advendo
21:05 uur Jeugdgroep Advendo
21:35 uur band “Room for the Third”
22:15 uur Orkest Advendo met zangeres Marin
23:00 uur band “Jolian”
24:00 uur Einde

Toegang is gratis Kleine Markt Lochem www.advendo-lochem.nl

 

 

21-06-2015_Harmonie-Zomerzin!

De Harmonie presenteert: Zomerzin!

Zondag 21 juni, de eerste zomerdag! Wat kun je op deze dag nu beter doen dan lekker chillen bij leuke muziek?
De Harmonie Gorssel-Eefde biedt je een uitgelezen kans daartoe. Vanaf 14.00 uur zitten er muzikanten van allerlei leeftijden klaar naast de Oldenhof in Gorssel met allemaal leuke nummers op de lessenaar. Muziek die vooral leuk is voor tieners, maar natuurlijk ook voor iedereen die ietsje (of een beetje veel) ouder of jonger is.
Wat je dan kunt verwachten? Wat dacht je van de zomerhit “Cheerleader”, Katy Perry's hit “Roar” of liedjes uit Frozen?
Ook de blokfluiters en het jeugdorkest staan in de spreekwoordelijke schijnwerpers en de blazers zullen er voor zorgen dat je niet stil kunt blijven staan met o.a. muziek van Michael Jackson en een nummer als “Recorder Rap”.

Vind je het leuk om zelf eens zo'n blaasinstrument uit het orkest óf het drumstel uit te proberen, blijf dan na het concert even hangen en test welk geluid eruit komt.

Kortom: slenter deze zomerse zondag even door de gezellige Hoofdstraat, waar van alles te doen is en blijf vooral ook even staan of kom zitten bij Zomerzin!

05-05-2015_Muziekgolf-bevrijdingsconcert

Muziekgolf tijdens Bevrijdingsfestival in Openluchttheater Lochem

Dinsdag 5 mei aanstaande vindt het eerste Lochemse Bevrijdingsfestival plaats in het Openluchttheater in Lochem. Het thema is ‘Vrijheid geef je muzikaal door'. De poorten van het theater gaan om 14.00 uur open, de toegang is gratis. Het bevrijdingsfestival is een initiatief van de Muziekgolf Lochem en Stichting Openluchttheater Lochem.

‘Vrijheid geef je muzikaal door'
De harmonie- en fanfareorkesten uit de gemeente Lochem ontplooien samen onder de naam ‘De Muziekgolf' activiteiten. Een daarvan is het vormen van een mega-orkest, waarin muzikanten van de diverse verengingen meespelen. 5 jaar geleden gaf ‘De Muziekgolf' op 5 mei een concert met meer dan 100 muzikanten bij de voormalige kazerne in Eefde. Dat was zo succesvol dat de organisatie van ‘De Muziekgolf' besloot om in 2015 wederom een concert te organiseren. Extra feestelijk omdat het in 2015 70 jaar geleden is dat de geallieerden ons land bevrijdden.

Op dinsdagmiddag 5 mei om 14.30 uur begint het optreden vanaf een groot podium in het Openluchttheater. Het repertoire is divers, er worden stukken gespeeld die een directe link hebben met de bevrijding, zoals de ‘Song of Freedom' en ‘Van Oranje', maar ook eigentijdse popmuziek van Adèle en musicalmusical. Voor ieder wat wils dus. Dinie Rouwenhorst, voorzitter van muziekvereniging Juliana Almen en een van de kartrekkers van ‘De Muziekgolf': “Het is fantastisch dat we met ruim 120 muzikanten kunnen spelen in het Openluchttheater. Bij het theater waren ze zo enthousiast over het idee dat we na de 2 optredens, die wij als Muziekgolf verzorgen, het stokje door kunnen geven aan de volgende band. Dat past mooi in het thema ‘Vrijheid geef je muzikaal door'. We hopen natuurlijk dat er veel bezoekers een kijkje komen nemen”.

Festivalprogramma
Na de optredens van ‘De Muziekgolf' staat een drie-tal Lochemse bands geprogrammeerd. Wederom zo divers mogelijk, zodat het voor iedereen leuk is om naar de muziek te komen luisteren. Tussen 17.00 en ongeveer 20.30 uur betreden respectievelijk ‘de Big Band Straight Ahead ‘, ‘Free Willy' en ‘de Ides of May' het podium. Swingende funky jazz klanken, covers van mega hits en de blues rock van Ides of May. Voor het exacte programma kijk op www.openluchttheaterlochem.nl . Tijdens het gehele festival wordt de catering verzorgd door het Openluchttheater. Drankjes, snacks en broodjes zijn verkrijgbaar.

Leuke initiatieven
In de gehele gemeente worden op 5 mei fiets- en wandeltochten georganiseerd. Een aantal van die tochten is zodanig samengesteld dat de route langs het Openluchttheater komt. Tip! Er is voldoende parkeerruimte voor auto's en fietsen. Het is wellicht leuk om de tocht te eindigen bij het theater en nog even te genieten van de muzikale klanken.

Mede mogelijk gemaakt door
Het Bevrijdingsfestival is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van "Fonds 1819", de gemeente en vele vrijwilligers.

 

29-03-2015_Harmonie-passieconcert

Passieconcert De Harmonie Gorssel-Eefde op 29 maart

Door het donker, naar het licht... zo zou dit concert het best getypeerd kunnen worden.
In een uur muziek wordt op deze palmzondag stilgestaan bij de stille week voorafgaand aan pasen.
De Harmonie zal o.a. “Crown of thorns” spelen waarin het lijdensverhaal, beginnend bij het laatste avondmaal en eindigend bij hemelvaart, muzikaal verbeeld wordt. Ook enkele passende Bachkoralen staan op het programma.
Kamerkoor 'de Hoventoon' verleent dit jaar medewerking aan het concert. Ook het koor zingt traditionele liederen, maar daarnaast hedendaagse muziek van o.a. de Noorse componist Ola Gjeilo.

Het concert vindt plaats in de Protestantse Kerk te Gorssel en is gratis toegankelijk.

Aanvang is om 20.00 uur.

 

14-02-2015_Harmonie-voorjaarsconcert

Keltische muziek bij de Harmonie!

In de agenda van de Harmonieleden staat bij 14 februari genoteerd: 19.30 uur voorjaarsconcert.
Tijdens dit jaarlijks terugkerend optreden staan alle muzikanten van de vereniging op het podium.
Blokfluiters, jeugdorkest en het grote orkest zullen u deze avond trakteren op een avond vol muziek en ditmaal in Keltische sferen. De zo typische Ierse melodieën herkent u vast, bijvoorbeeld in “Riverdance”. Maar ook een traditional uit Wales en mystieke muziek uit de Highlands zal klinken.

Bijzondere medewerking aan dit concert wordt verleend door ensemble Flairplay ( www.flairplay.nl )
Samen met de Harmonie zal het ensemble enkele stukken spelen, o.a. op karakteristieke Ierse instrumenten, maar ook solo is de groep te horen.
Bovendien zullen de muzikanten van Flairplay ook na het concert nog even doorspelen. U bent dan ook van harte uitgenodigd nog even te genieten van een 'nazit'.

Het concert begint om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk te Eefde.

 

08-11-2014_Advendo-najaarsconcert

Op zaterdag 8 november geeft Muziekvereniging Advendo haar najaarsconcert.

Dit concert heeft een speciaal tintje, omdat onze dirigent na 16 jaar afscheid neemt. Het concert heeft dan ook als titel: Ira's favourites. Mooie herinneringen zullen deze avond de revue passeren. Naast het harmonie orkest zullen ook de drumband o.l.v. Martijn Fransen, de jeugdgroep o.l.v. Ira en Herman Priester hun medewerking verlenen. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten en afscheid te nemen van Ira. Het concert vindt plaats bij Zalencentrum Bousema, Zutphenseweg 35 in Lochem en begint om 19.30 uur.

De toegang is gratis.
Wij hopen u te mogen begroeten.
Met muzikale groet, namens Advendo-Lochem Marja Hartgers, secretaris

 

08-11-2014_Harmonie-najaarsconcert

Klinkende Kunst : een bijzondere ontmoeting tussen beeldende kunst en muziek!

De Harmonie Gorssel-Eefde maakt dat u getuige van deze spannende 'date' kunt zijn.

Verschillende kunstenaars zullen hun medewerking verlenen aan het najaarsconcert dat deze muziekvereniging geeft op 8 november in het Trefpunt te Gorssel.
Zij hebben zich bij het creëren van een kunstwerk laten inspireren door muziekstukken die op deze avond gespeeld gaan worden.
Ook tijdens het musiceren zal er live gewerkt worden achter de schildersezel en zelfs voor het publiek bestaat de mogelijkheid zich creatief te uiten.

Het belooft een heel speciale avond te worden, waarvoor u van harte uitgenodigd bent!

01-11-2014_SDG-najaarsconcert

Jeugdconcert met muziekproject “Wieger wil weg”

Zaterdag 1 november zal muziekvereniging SDG uit Harfsen u laten genieten van de muziek die de leerlingen voor u zullen maken. De volgende groepen zullen zich presenteren: Blokfluit, slagwerk, saxofoon- en koperblaasinstrumenten en ook komt het jeugdorkestje aan bod. Dit groepje bestaat uit leerlingen van SDG en van muziekvereniging Orpheus uit Bathmen.
De malletband speelt ook nog enkele nummers.
Aan het eind komt de fanfare met de muzikale productie ‘Wieger wil weg'. Dit doen zij samen met de leerlingen van de basisschool en de blokfluitleerlingen.
‘Wieger wil weg' is een muzikale productie over vakantie-ervaringen van Wieger met een verhaal, die de interactieve liedjes en de muziekstukken verbindt.
Daarna kan een ieder een muziekinstrument uitproberen, waarna men zich eventueel kan opgeven om ook les te nemen voor het bespelen van een instrument. Dit geldt ook voor volwassenen, want je bent nooit te oud om les te nemen en muziek te maken. SDG hoopt dat er veel leerlingen zich opgeven, want SDG kan voor de toekomst nog vele muzikale leden gebruiken, zowel in de fanfare als bij het melodisch slagwerk van de malletband.

Dit alles is te horen en te zien in Sport- en cultuurcentrum Hoeflo in Harfsen. De avond begint om half acht. U bent van harte welkom, de entree is gratis.

 

23-03-2014_Advendo-voorjaarsconcert

Op 23 maart zal Advendo samen met de drumband en jeugd een concert geven in de Jan Wissinkhal te Lochem.
Het programma zal geopend worden door het orkest met o.a. "The Saint and the City", een werk van Jacob de Haan. Het vertelt een mythe over de stad Zwolle. In een van de kolken rondom Zwolle huisde een draak, die regelmatig uit het water oprees. Telkens als hem geen levend offer werd gebracht, dreigde hij de stad te verwoesten met zijn vurige adem. De stad werd gered door de aartsengen Michaël, die verscheen in de gedaante van een jonge ridder.
De drumband zal zich tevens presenteren o.l.v. de nieuwe instructeur. Leerlingen op blokfluit en andere instrumenten zullen zich ook laten horen en samen spelen we als slot ons eigen "Tutti Advendo". Een werk dat speciaal voor Advendo is geschreven.

08-03-2014_Concordia-Rythm of life

Muziekvereniging Concordia Eefde en Ettens Mannenkoor sluiten jubileumjaar samen af met “The Rhythm of Life”.

200 koninklijke verenigingsjaren en 200 jaar Koninkrijk vallen samen

Zowel muziekvereniging Concordia Eefde als het Ettens Mannenkoor vierden in 2013 het 100 jarig bestaan. Ter afsluiting van het jubileumjaar beklimmen de muzikanten en zangers op zaterdag 8 maart aanstaande het podium van de prachtige Buitensociëteit van de Hanzehof. Beide verenigingen ontvingen in 2013 de Koninklijke Erepenning voor het 100 jarig bestaan; Concordia in januari van koningin Beatrix en het Ettens Mannenkoor in november van koning Willem Alexander.

Het concert heeft als thema “The Rhythm of Life”, symbolisch voor het vieren van de verjaardagen en voor de betekenis van muziek als verbindende factor binnen beide verenigingen. Bekende nummers als de “Exodus Song”, “Conquest of Paradise”, “Kalinka” en “Siyahamba' worden gezamenlijk opgevoerd. Ook de bekende musicalcompositie “A Concert Celebration” van Andrew Lloyd Webber wordt op deze concertavond ten gehore gebracht.

Muziekvereniging Concordia zal als orkest de compositie “Van Oranje ” van Carl Wittrock spelen. Dit stuk is geschreven in opdracht van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk en mag in 2014 door alle orkesten en bands worden gedownload. Dit stuk moet volgens de componist: “een allemansvriend worden”. Concordia Eefde gaat op 8 maart als één van de eerste muziekverenigingen in Nederland deze uitdaging aan. Met 200 jaar verenigingsleven op het podium zal dat zeker gaan lukken.

Wilt u ook genieten van dit dubbelconcert en van 200 jaar verenigingsleven op één podium? Vanaf vandaag kunt u kaarten bestellen via de muzikanten van het grote orkest, via de website: www.concordiaeefde.nl , bij Hosta Groendecoraties of bij COOP Versluis. Toegangsprijs voor jeugd tot 16 jaar is € 7,50 en voor volwassenen € 12,50. Aanvang 19.30 uur; zaal open 19.00 uur.

 

 

29-09-2013_Concordia-sluisconcert

“Sluisdeur Eefde stort met klappen en vonken neer”

Met dit nieuws haalde Eefde de landelijke pers op 4 januari 2012 . Vele weken was de sluis gesloten voor de scheepvaart.
Het vallen van de sluisdeur komt ook voor in het muziekstuk “Concordia 100” dat speciaal t.g.v. het 100 jarig jubileum van muziekvereniging Concordia Eefde werd gecomponeerd en voor het eerst uitgevoerd werd tijdens het jubileumconcert 25 mei jl. Bij het muziekstuk is een film gemaakt met historische beelden van de muziekvereniging zelf maar ook plekken in Eefde. “Concordia 100” vertelt het verhaal van de vereniging maar ook het graven van het Twentekanaal en het vallen van de sluisdeur. Dit jaar bestaat het Twentekanaal 80 jaar. En zo kwam muziekvereniging Concordia op het idee om in de sluis van Eefde het muziekstuk “Concordia 100” op te voeren, compleet met een vallende sluisdeur…Dit spektakel zal op zondag 29 september plaatsvinden om 12.00 uur in de sluis. Muziekvereniging Concordia vaart vanuit Almen om 11.00 uur richting de sluis en komt muzikaal bovendrijven tijdens het schutten. Benieuwd hoe de akoestiek van een sluis is?
De toegang is gratis en toeschouwers kunnen terecht op het kanaalpad.
Een voorbehoud: bij slecht weer wordt er helaas niet gevaren.

Wat kunt u nog meer verwachten aan jubileumactiviteiten van Muziekvereniging Concordia? Op 27 oktober organiseert Concordia een High tea. 1 december in de Stuw het “pepernotencircus voor de kinderen van Eefde. Het jubileumjaar wordt afgesloten met 2 concerten met het Ettens Mannenkoor (ook 100 jaar) in het voorjaar van 2014, nadere berichtgeving volgt of lees meer op onze website: www.concordiaeefde.nl

 

25-05-2013_Concordia-jubileumconcert

Kaartverkoop Jubileumconcert

In het kader van het 100-jarige bestaan  van Muziekvereniging Concordia Eefde houden wij ons Jubileumconcert op 25 mei 2013 in de Buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen. Het thema van het concert is (hoe kan het ook anders) feest en dit zullen we laten horen middels enkele concertstukken, maar ook het tweede deel zal zeker een verrassing zijn met medewerking van Haystax . Tevens zullen de Rimshot groep en de leerlingen hun medewerking aan het concert verlenen. Al met al een groot feest.

Het ”FEEST” zal beginnen om 20.00uur en de zaal is open vanaf 19.30uur. Kaartjes aan de zaal kosten € 10.00 voor volwassenen en € 5 voor kinderen tot 12 jaar en in de voorverkoop kosten de kaartjes € 8.50 voor volwassenen en € 5.00 voor kinderen tot 12 jaar.

 

08-03-2013_SDG-Uitvoering

Vrijdag 8 maart aanstaande zal muziekvereniging “Soli deo Gloria” Harfsen tijdens haar jaarlijks concert muzikale herinneringen ophalen uit vervlogen tijden. Kent u bijvoorbeeld nog: No Limit, Radetzkymars, Aïda, Pasadena…
U wordt van harte uitgenodigd om met de fanfare en de malletband terug te gaan in de tijd voor een echt
“O ja”-gevoel. Hiervoor bent u welkom in zaal Hoeflo te Harfsen. Aanvang van het concert is om 19.30 uur.
De zaal is open om 19.00 uur.
Ook de jeugdmuzikanten zullen van zich laten horen.
Voor het jongste publiek zal kinderopvang aanwezig zijn.
De entree bedraagt € 5,-- maar de basisschoolkinderen hebben gratis toegang.

 

16-02-2013_Harmonie-Uitvoering

'Favourites' van “de Harmonie”

Een aaneenschakeling van de favoriete popnummers van de muzikanten zelf, dát zult u kunnen horen op de jaarlijkse uitvoering van “de Harmonie Gorssel-Eefde”.
Op de vraag: “wat zullen we gaan spelen op ons concert?” kwam er een enorme stroom van suggesties op gang. Iedere muzikant, jong of oud, had wel zo z'n eigen persoonlijke lievelingsnummer. Aan de dirigent, Jacob Jansen, de schone taak hier een mooi geheel van te vormen. Gezien de uiteenlopende leeftijden van de muzikanten is ook het resultaat een bonte mix van veelal bekende nummers geworden
Zo zult u kunnen genieten van wat oudere popsongs, bijvoorbeeld van Santana en Queen, maar ook nummers van Coldplay en Adéle herkennen. Met medewerking van de enthousiaste zanger Robert van der Schoot zal het helemaal een spetterend feestje worden!
De Harmonie zou de Harmonie echter niet zijn als zij niet ook haar veelzijdigheid zou tonen: vóór de pauze zal het orkest klassieke muziek van o.a. Brahms en Verdi ten gehore brengen en natuurlijk zullen ook de jeugdleden acte de présence geven. De mini-harmonie, met blazers die nog maar een paar maandjes samen musiceren, de blokfluiters én het jeugdorkest verheugen zich er al op om het podium te beklimmen en het grote publiek toe te spelen.

U bent van harte welkom op deze afwisselende avond in de Ontmoetingskerk te Eefde.
Graag tot ziens op 16 februari om 19.30 uur!

Toegang: € 5,-

 

02-02-2013_Advendo-Concert

10-11-2012_SDG-najaarsconcert

Jeugd daar zit muziek in…..

Zaterdag 10 november geeft de jeugd van Soli Deo Gloria een concert in samenwerking met het fanfare orkest. Op zaterdag 10 november zal de jeugd van SDG aan u laten horen wat zij allemaal al kunnen. Het zal een afwisselend programma worden waar je de koperblazerleerlingen en de saxofoonleerlingen zult horen. Afwisselend zal ook het fanfare orkest enkele nummers ten gehore brengen.Een aantal jeugdleerlingen zal ook plaatsnemen in het fanfare orkest en samen zullen zij een aantal nummers spelen.

Dus laat u verrassen… en kom 10 november naar zaal Hoeflo in Harfsen.

Het concert zal beginnen om 19.30 uur.

07-10-2012_GoLF-bokbierdag

Op 7 oktober is er weer de geweldige optocht in Zutphen tijdens de Bokbierdag. De acht muziekverenigingen van de MuziekGoLF vormen dan ook als één orkest in de optocht. We hopen dat het dan weer een stralende dag wordt en hopen dan ook weer voor veel publiek te musiceren.

 

30-05-2012_Advendo-LochemPop meets Harmony

Auteur: door Henk Waninge | dinsdag 05 juni 2012 | 07:00 Uit Stentor

Zanger Herman Priester met leden van Advendo en de band Sixpack tijdens een gezamenlijke repetitie.
LOCHEM - Nog niet zo lang geleden was het onbestaanbaar dat een zichzelf respecterend harmonie-orkest eenvoudige deuntjes van popartiesten op het repertoire zette.
Maar tijden veranderen, de strenge scheiding tussen verschillende muziekwerelden, zoals klassiek, pop, harmonie en jazz, behoort tot het verleden.
Vanuit verschillende disciplines gaan musici samenwerkingsverbanden met elkaar aan met soms een opmerkelijk resultaat. In Lochem weten ze daar alles van, sinds in 2010 LochemPop meets Harmony het licht zag.
En dus speelt het Lochemse harmonie-orkest Advendo op zaterdag 30 juni nummers van Stevie Wonder, Supertramp, Aerosmith, Adele en Lady Gaga. De aanvankelijke weerzin, die sommige orkestleden in 2010 nog koesterden voor 'dat lawaai', is als sneeuw voor de zon verdwenen.
Aan die veranderde stemming hebben twee succesvolle edities van LochemPop meets Harmony zeker bijgedragen; spelen voor 500 à 600 man op een volle Kleine Markt geeft natuurlijk wel een kick. Bovendien doe je op zo'n manier aan klantenbinding- en werving. Niet onbelangrijk in een tijd dat de harmonieën en fanfares hun ledental langzaam zien teruglopen.
Andersom is het voor popmusici -en zangers ook een bijzondere ervaring om een groot orkest achter zich te hebben.
Mede om die reden stond coverband Sixpack na afloop van de tweede editie op de stoep van de organisatie - Advendo en Stichting Kleine Markt - met de vraag of de band volgend jaar mee mocht doen.
Dat mocht.
Naast Sixpack zal het podium die avond beklommen worden door orkest, leerlingenorkest en drumband van Advendo, zanger Herman Priester, Ab Daalmeijer (zanger Ides of May), het akoestische trio MananaManana en de Enschedese band mr. Summer, die bestaat uit vijf studenten van de Popacademie Enschede.
Deze opsomming staat garant voor een breed klankpalet; pop, blues, rock en het 'ijzeren repertoire' van de harmoniemuziek. Bands solo-artiesten en orkest verzorgen afzonderlijke optredens maar komen ook in diverse combinaties voor het voetlicht.
Niets lijkt een derde succesvolle editie in de weg te staan. Zo wordt de Kleine Markt omgebouwd tot een groot terras. "Het enige wat we niet in de hand hebben zijn de weersomstandigheden. Daar staat of valt zo'n buitenevenement bij", zegt Jan Barend Westerink van de concertcommissie van Advendo.

LochemPop Meets Harmony: 30/6 Kleine Markt Lochem, 19.00 uur. Info www.advendo-lochem.nl.

 

16-05-2012_Harmonie Gorssel-London

London Music Tour

Zondagavond 20 mei: een groepje van vier muzikanten staan ruim na 22.00 uur aan de Molenweg onder een lantaarnpaal. Een ongewoon beeld....tót in de verte koplampen opdoemen en er een bus vol muzikanten van de Harmonie arriveert. De mars “Over and Out” wordt door het mini-orkestje ingezet en enthousiast stromen de reizigers naar buiten...

Een warm onthaal voor maar liefst 53 muzikanten en supporters van de vereniging die vijf dagen verbleven in Londen. Drie concerten stonden er op het programma, maar daarnaast was er ook tijd om de stad te verkennen.

Woensdag 16 mei vertrok het gezelschap al vroeg westwaarts om aan het begin van de avond aan te komen in het hotel in Zuid Londen. Hier volgde de kennismaking met Pat, de enthousiaste gids die “de Harmonie” onder haar hoede nam. Voor de eerstvolgende dag stond een citytour gepland om de stad eens te verkennen. De Westminster Abbey, de Big Ben, Buckingham Palace, Downingstreet, en de wisseling van de wacht; ze ontbraken geen van allen tijdens deze rondreis door de stad.
De tour eindigde bij de Embankment Gardens, een prachtig park aan de oevers van de Theems.
Het eerste concert vond hier plaats op een klein podiumpje op een sfeervolle plek. Publiek op strandstoelen, langswandelende mensen, lunchende zakenlui...velen bleven luisteren naar de muziek.

Helaas was de dag die erop volgde een grijze en enigszins miezerige. Brighton stond op het programma. Ondanks het weer waagden sommige muzikanten zich toch nog gedeeltelijk in de zee. Ook op de beroemde Brighton Pier wilde iedereen uiteraard geweest zijn.
Het Royal Pavilion, waar het concert van deze dag plaats vond, leek wel een kasteel uit de Efteling: exotisch met veel pracht en praal.
Hoewel de bladmuziek kromtrok van de nattigheid namen heel veel mensen toch de moeite om te komen luisteren. Wel 100 aanwezigen werden hier geteld, waarvan sommigen geroerd waren door de klank van het orkest in dit schitterende park. Wederom een bijzondere ervaring.

Dag drie begon met een bezoek aan de Tower Bridge, een geliefd foto-object... Daarna waaierde iedereen uit door de stad.

's Middags was de St. George's Bloomsbury Church gereserveerd voor “de Harmonie”. Om publiek te trekken speelde een kopergroep van te voren op de trappen van de kerk.
De muzikanten waren nu echt op dreef en gaven een prachtig concert. De meegebrachte koralen kwamen hier heel goed tot hun recht, maar ook de populaire uitsmijter “Rolling in the deep” van Adele klonk als een klok. Het applaus klonk nog lang door...

Met een etentje in een naburige pub werd de muzikale reis afgesloten.

Drie mooie concerten, maar bovenal ook de prima onderlinge sfeer maakten de musictour 2012 voor “de Harmonie” tot een onvergetelijke ervaring.

Voor foto's, kijk op de site van De Harmonie Gorssel.

12-05-2012_SDG-Receptie 75 jaar

Receptie SDG 75 jaar.

De receptie die gehouden werd ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van de muziekvereniging Soli Deo Gloria in zalencentrum Buitenlust, werd maar matig bezocht. Van de verenigingen die een uitnodiging hadden gekregen, voor deze receptie, waren allen wel vertegenwoordigd met enkele bestuursleden. Verrassend was wel de serenade die gebracht werd door vele leden van de zeven orkesten van de MuziekGoLF. Na deze serenade heette de ceremoniemeester Rika Elkink iedereen van harte welkom en memoreerde nog even terug op de afgelopen jubileumactiviteiten. Daarna sprak de voorzitter van de MuziekGoLF, Eric Haarman, de jongste vereniging van de muziekGoLF nog hartelijke woorden toe.

Na even tot rust te zijn gekomen na dit spektakel, sprak namens de supportersclub SSDG, Gerrit Denneboom de jubilerende vereniging toe. Hij stond erbij stil dat de leden van SDG altijd voor het dorp Harfsen bij alle gelegenheden toch maar weer klaar stonden om hun medewerking te verlenen. Na zijn woorden verraste hij de leden met voor een ieder ledlampjes als cadeau, om bij alle gelegenheden de muziek, die gespeeld moet worden, goed konden lezen.

Tijdens de receptie was er ook een tentoonstelling gemaakt van allerlei instrumenten die SDG in het verleden hadden gebruikt en er lagen vele foto's op de tafels gespreid, die goed werden bekeken.

Voor foto's, klik hier (van SDG Harfsen)

11-05-2012_SDG-Jubileumconcert

Het jubileumconcert op 11 mei 2012.

Deze had als thema ‘Sprankelend SDG'.
De avond begon om precies half acht met de slagwerk leerlingen onder leiding van Yannick Bergevoet met een verrassende slagwerkspektakel.
Daarna was het de beurt aan de fanfare onder leiding van Cor Lam met de nummers Choral Music, een koraalbewerking van Jacob de Haan, Lord of the Rings, muziek uit de gelijknamige film en gearrangeerd door de gastspeler Ralf Timmermans en als afsluiting van het eerste blok voor de fanfare Crimson Tide van Hans Zimmer.
De malletband onder leiding van Harry Klaassen vervolgde het programma met de Herb Albert Specils, Summertime, The Muppets, van de gelijknamige televisieserie, gespeeld door Monique Bouwmeester en de gastpianiste Elsbeth Jansen en als slot van dit blokje malletband het nummer The Lion Sleeps Tonight.
De fanfare speelde toen nog het nummer The Olympic Dream van Bert Appermont, waarna de blokfluit leerlingen onder leiding van Anne-Marie Modderkolk enkele ingestudeerde nummers lieten horen.
Als laatste deel voor de pauze speelden de blokfluitleerlingen en de andere jeugdleerlingen van SDG samen met de fanfare nog een gedeelte uit de musical ‘Wieger wordt wakker'.
Voordat het werkelijk pauze was, werden er eerst nog enkele leden gehuldigd: Veertig jaar lid waren Dirrie Enderink-Kloppers en Gea Boerman-Vrielink, vijftig jaar lid was Henk Slettenhaar en zestig jaar lid was Arend Wuestman. Zij kregen allen een daartoe behorende insignes opgespeld met een bos bloemen.
Na de pauze was eerst de malletband aan de beurt met de nummers Smurfen op de fles, op flessen met inhoud gespeeld door Daan Enderink en Maarit Wilgenhof in smurfenkledij, Circus Renz met als solisten Daan Enderink en Frank Enderink, waarbij spontaan werd gedanst door Rietje Slettenhaar en Martijn Koeslag, Funny Sticks, een nummer gespeeld alleen op ongestemd slagwerk, waarbij alleen de stokken zichtbaar waren in het wit en als slot van dit blokje malletband het bekende nummer Apache.
De fanfare vervolgde het programma met Joseph and the Amazing technicolor dreamcoat van Andrew Lloyd Webber, uit de musical ‘Joseph', Dances with wolves, muziek uit de gelijknamige film, The Blues Factory, van Jacob de Haan en Olympica.
De avond werd gezamenlijk door de fanfare en de malletband afgesloten met het bekende nummer ‘One moment in time, gearrangeerd door Jos Pijnappel.

Men kon terug zien op een werkelijk sprankelend concert, dit uit reactie van de muzikanten maar ook zeker vanuit het publiek.

Voor de foto's, klik hier (van SDG Harfsen)

21-04-2012_SDG Play-Inn

Internationale Play-Inn! op zaterdag 21 april.

Eén van de activiteiten in ons jubileumjaar is een internationale Play-Inn. De fanfare van SDG studeert die dag samen met een Duitse muziekvereniging een aantal muziekstukken in, die in een afsluitend concert ten gehore worden gebracht.

De Duitse muziekvereniging is afkomstig uit Ennepetal en SDG heeft al sinds lange tijd contact met deze vereniging. In eerdere berichtgevingen stond dat er ook een muziekvereniging uit Polen aan deze Play-Inn zou deelnemen, maar door omstandigheden ka n deze muziekvereniging helaas niet naar Nederland komen.

De malletband van SDG zal tijdens het afsluitende concert van de Play-Inn natuurlijk niet ontbreken!

Wilt u horen wat de resultaten van een dag muziekstudie zijn, dan bent u van harte welkom op zaterdag 21 april in Sportzaal Hoeflo in Harfsen!

Het concert begint om 17.00 uur en duurt ongeveer een uur. De entree is vrij.

 

14-04-2012_ Jeugddag Baankreis

De Muziekgolf Lochem organiseerde op zaterdag 14 april een heuse jeugddag. Zo veel mogelijk jeugdige muzikanten van de 8 aangesloten uit de gemeente Lochem waren deze dag aanwezig om een programma vol activiteiten af te werken. Deze dag werd georganiseerd en verzorgd door een enthousiaste groep van vrijwilligers eveneens aangesloten bij één van de acht verenigingen van de stichting MuziekGoLF..

Een beginnergroep en een gevorderde groep studeerden onafhankelijk van elkaar een aantal muziekstukken in onder leiding van Alike Jonkman en Kees Kuiper. Daarnaast nodigde de omgeving van de Baankreis in Almen uit tot ontspanning waarvoor op deze dag ook ruim de tijd was. Als laatste verzorgden alle kinderen rond de klok van half 4 een spetterend concert.
Tijdens het slotconcert werd het allerjongste orkest overvallen door regen en later hagel. Het bleken echter bikkels want ze speelden gewoon door. Het oudere jeugdorkest had zich daarom binnen opgesteld.

 

01-04-2012_Harmonie Passieconcert

Passieconcert de Harmonie Gorssel-Eefde op 1 april.

Traditiegetrouw geeft chr. Muziekvereniging 'de Harmonie Gorssel-Eefde' op palmzondag een passieconcert in de protestantse kerk te Gorssel.
Klokslag 20.00 uur zal de paaskaars aangestoken worden ten teken dat het concert begint. In meerdere opzichten brengt het passieconcert u een uur vol afwisseling.
Centraal staat de muziek die gebaseerd is op het lijden en de opstanding van Jezus. Al eeuwenlang zijn componisten geïnspireerd geweest door dit thema. Met een Gregoriaanse melodie begint de muzikale tijdreis om o.a. via renaissance, barok en romantiek te eindigen bij hedendaagse muziek. Anouk Grootentraast zal als soliste op klarinet de Nocturne van Tsjaikovski ten gehore brengen en Bolina Aalderink zal zingend haar medewerking verlenen. Ook is er ruimte voor samenzang en gesproken tekst.
U bent van harte uitgenodigd dit concert op zondag 1 april bij te wonen.
De toegang is gratis.

13-03-2012_SDG-Wieger wordt wakker

Dinsdag 13 maart 2012: "Wieger wordt wakker"

Omdat SDG in het 75 ste levensjaar zit, organiseren we verschillende activiteiten in Harfsen. Zo ook op de Beatrixschool. We presenteren een kleine musical waarbij de fanfare een begeleidende taak heeft en de kinderen actief mee kunnen zingen.

Het verhaal gaat over een jongen, Wieger, die al een tijdje blokfluit speelt en nu een ander instrument mag kiezen. Hij vindt het moeilijk om te kiezen en weet niet welk instrument hij wil. In deze musical maken Wieger en de kinderen kennis met verschillende instrumenten.

Na afloop van de musical mogen de kinderen ook een instrument proberen en kunnen ze zich opgeven voor twee proeflessen bij SDG.

De musical zal voor de ouders / verzorgers te zien zijn op dinsdag 13 maart in zaal Buitenlust. De aanvang is om 19.30 u. De zaal gaat open om 19.15 u. De musical duurt ongeveer 45 minuten .

11-03-2012_Advendo concert

Voorjaarsconcert Advendo met veel jeugd.

Afgelopen zondag heeft muziekvereniging Advendo haar voorjaarsconcert gehouden in zalencentrum “Bousema”. Het was een zeer geslaagd concert met een flinke publieke belangstelling. Aan het concert werkten alle onderdelen van Advendo mee; het leerlingenorkest, AMV leerlingen, blokfluiters, drumbandleerlingen, drumband en orkest. Tijdens dit concert heeft de jeugd flink van zich laten horen. Het aantal jeugdleden is bij Advendo de afgelopen 2 jaren gegroeid dankzij de AMV lessen bij Advendo (AMV: algemene muzikale vorming). De AMV kinderen zongen, klapten en speelden er met veel plezier op los. Maar ook het publiek, bestaande uit vele trotse ouders, zong uit volle borst mee met het nummer “Doep Doep” gespeeld en gezongen door AMV, leerlingenorkest, blokfluiters en orkest. Ook de iets oudere jeugd in het leerlingenorkest gaf een mooi optreden met een prachtige solo op klarinet door Mustafa Aziz en een swingende saxofoonsectie tijdens het nummer “In the Mood”. Ook het orkest gaf een swingend optreden met zonnebril tijdens de Stevie Wonder medley. Het concert werd gezamenlijk afgesloten met “With a little help from my friends”

03-03-2012-_Concordia voorjaars concert

Plaats: theater de Hanzehof in Zutphen!
Datum: zaterdag 3 maart 2012
Tijdstip: 19.30 uur
Entree: volwassenen € 5,-- en kinderen tot 12 jaar € 3,--
Tekst: Uitvoering 2012: thema “Let's Dance”

Concordia Eefde betreedt dit jaar het podium van de theaterzaal in de Hanzehal in Zutphen. Onder de vertrouwde en enthousiaste leiding van Jos Pijnappel biedt de vereniging een prachtig programma aan met het thema “Let's Dance”. Naast bekende klassiekers, waaronder de Hongaarse Dansen van Brahms, trakteren we u ook op lichte muziek met zang en dans.
Ook het jeugdorkest zal deze avond van zich laten horen.

Mocht u niet over eigen vervoer beschikken en is meerijden van en naar de Hanzehof geen optie, wilt u zich dan melden bij Theo Klein Bleumink (voorzitter), tel: 0575-522394.

18-02-2012_Harmonie voorjaars concert

Muziek met een Brits tintje bij 'de Harmonie Gorssel-Eefde'

Op 18 februari geeft de Harmonie haar jaarlijkse uitvoering en dit jaar met “a taste of Brittain” ...
Dat Britse tintje is niet zomaar uit de lucht komen vallen. In mei zal het orkest nl. een musictour naar Londen maken. Optredens in the Embankment Gardens aan de oever van de Theems en op een muziekfestival in Brighton staan o.a. op het progamma.
Om vast in de stemming te komen zullen de muzikanten u trakteren op muziek uit Engeland, Ierland en Wales. Als u uw ogen sluit zult u zich wanen in de riddertijd, met heldhaftige maar ook romantische muziek over Ivanhoe en Lord Tullamore. Maar ook zult u de Beatles horen, zoals u ze nog nóóit gehoord hebt en kunnen beluisteren hoe electrisch gitaar en harmonie-orkest samengaan.
Traditiegetrouw komen natuurlijk alle muzikanten van de Harmonie op deze uitvoering aan bod.
De blokfluiters zijn weer enthousiast aan de slag gegaan om hun fans vele leuke liedjes voor te schotelen. De mini-harmonie zal laten horen dat je niet veel noten op je zang hoeft te hebben om heel goed samen te kunnen spelen. En aan het swingende optreden van het jeugdorkest zult u merken dat het met de toekomst van de Harmonie wel snor zit.
U bent van harte uitgenodigd voor deze afwisselende avond, om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk te Eefde.

05-11-2011_SDG_Veldhoekers

Uitverkochte zaal tijdens show De Veldhoekers en SDG!

Op 4 en 5 november was het dan zover: De Veldhoekers en SDG presenteren: ‘A Night Like This'! Twee avonden was de zaal maximaal gevuld met een enthousiast publiek. De één kwam voor het toneel, de ander voor de muziek en sommigen voor beiden. Voor iedereen was er wat te zien en te horen.

Dat zien begon al in de zaal van Buitenlust die prachtig omgetoverd was door de organiserende ploeg. De hele sfeer ademde Moulin Rouge, Parijs, romantiek…..Zelfs de toiletten waren niet vergeten! Met de belichting van de Kenions was het helemaal af.

Het publiek werd buiten al verwelkomd door dames in prachtige kleding. Ook de serveersters van de avond (leden van De Veldhoekers) hadden een ware verandering ondergaan. Zij deelden bij binnenkomst bij de champagnetoren een welkomstdrankje uit. Gedurende de avond kon het publiek genieten en zich intussen volop laten verwennen met een hapje en een drankje.

SDG en De Veldhoekers gaven een afwisselend programma met muziek en sketches. Dit alles werd telkens aan elkaar gepraat door Hendrik en Marja. De muziek was zeer gevarieerd. Van vlotte nummers tot mooie stukken tot bekende songs. Alles kwam voorbij. De sketches van De Veldhoekers werkten veelal op de lachspieren. Bij het publiek en ook bij de muzikanten.

Gezien het applaus aan het einde van de avonden, mag deze samenwerking een groot succes genoemd worden!

Een zeer groot compliment vanaf deze plek voor de organisatoren! Over deze show zal nog lang nagepraat worden…

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.