19 mei concert De Harmonie en kamerkoor De Hoventoon (in Gorssel)

Op zondagmiddag 19 mei om 15 uur bieden De Harmonie Gorssel – Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer u een bijzonder concert aan in de (protestantse) kerk te Gorssel. Het draait allemaal om het thema “CONTRAST”: blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor mooie balansen zorgen. Noord – en Zuidpool, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. Wij beloven u dat het een heel mooi concert gaat worden!

De Harmonie Gorssel – Eefde is een gezonde enthousiaste muziekvereniging. Het “groot” orkest heeft ca. 40 leden en staat al 15 jaar onder leiding van Jacob Jansen. Van jong tot oud blaast een aardig toontje mee en het programma varieert van (licht) klassiek tot big-band achtig. Plezier maken en brengen door middel van (blaas)muziek is een belangrijke missie voor De Harmonie. Onlangs werd het traditionele voorjaarsconcert in Eefde gehouden waarbij ook de jeugdige muziektalenten goed aan bod kwamen, met als aantrekkelijk thema “reis door de ruimte”. De Harmonie mag trots zijn op de 25 parels!

“De Harmonie on tour”: optreden aan de Elbe in Maagdenburg:

Voor degenen die het Kamerkoor De Hoventoon niet (goed) kennen even wat achtergrond informatie:

Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en  60++ jaar. Katalin Szabó  al 10 jaar dirigeert het koor met veel enthousiasme en aandacht voor de details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon 2 concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer.

Dus: als u een fijne muzikale en ontspannende zondagmiddag wilt beleven, kom dan op 19 mei naar de mooie kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel. Tegen betaling van €7,50 kunt u dan luisteren naar zowel een Harmonie-orkest als een zangkoor met ieder haar eigen klankkleur. Na afloop is er gelegenheid om na te babbelen en is er koffie/thee/limonade te koop.

(The) Voice and Dance in Harmony

Samen met zangeres/harpiste Iris Kroes en danser Mars Bentum bezorgt muziekvereniging “De Harmonie Gorssel – Eefde” u een heerlijk avondje uit op zaterdag 24 november vanaf 19.30 uur in de Hanzehof (zaal Buiten sociëteit) in Zutphen. De Harmonie bestaat dit jaar namelijk maar liefst 110 jaar en wil daarom een buitengewoon concert geven. Een kaartje  kost €15,25 (kinderen tot 12 jaar gratis)  en kunt u reeds on-line bestellen via de Hanzehof (www.hanzehof.nl). Iris Kroes werd in 2012 winnares van “The Voice of Holland” en maakte indruk als “het meisje met de harp”. Haar prachtige stem in combinatie met de harmonieuze klanken van haar harp maken haar optreden tot een adembenemende ervaring. Deze avond wil De Harmonie u ook vrolijkheid en dynamiek laten ervaren. Daarom komt Mars Bentum met zijn danstalenten meedoen: op verrassende en pakkende wijze zullen De Harmonie en Mars’ dansers een “dance dance dance”-act neerzetten die onvergetelijk zal zijn. En natuurlijk gaat De Harmonie ook zelf een aantal erg mooie en bekende muziekstukken voor u spelen, zoals “An American in Paris” van George Gershwin. De Harmonie wilt u een verfrissende blik geven op “muziek maken in verenigingsverband” en daarmee haar verbindende rol in de samenleving verder versterken. Deze gezonde vereniging heeft mooie plannen en wil die ook waarmaken. Kijk voor meer info op de website: http://www.deharmoniegorsseleefde.nl/

Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert muziekvereniging Crescendo uit Barchem haar muzikale avond, genaamd “Barchem gaat live”.

Het repertoire van Crescendo bestaat die avond uit pop- en rockmuziek.

 

De Barchemse band Hertogh zal prominent haar medewerking verlenen. Het leerlingenorkest van Crescendo treedt tevens op.

 

De sporthal van Dorpshuis  t ‘Onderschoer in Barchem wordt getransformeerd in een moderne muziekzaal. De avond begint om 20.00 uur. Na afloop van het optreden van Crescendo zal Hertogh tot in de kleine uurtjes spelen en zorgen voor een gezellige sfeer.

 

De entree bedraagt €2,--. Kinderen en donateurs hebben vrij entree.

Kom gerust een kijkje nemen en laat u zich verrassen. 

Concert Muziekvereniging Juliana Almen in Sportzaal Almeloe.

Op zaterdag 17 november 2018 houdt muziekvereniging Juliana een avondvullend concert in de sportzaal van Almen met als thema filmmuziek.

Filmmuziek wordt gespeeld om de sfeer van de film en de emoties van de acteurs te versterken. Het begon ooit allemaal bij de stomme film. Tot 1930 was het gebruikelijk om livemuziek te maken bij een filmvertoning. Meestal speelde dan een pianist of een klein ensemble. Grotere bioscopen hadden een orgel. U krijgt op 17 november een compleet harmonie orkest te horen dat diverse genres speelt, zoals westerns, romantische films, familiefilms maar ook oorlog- en actiefilms.

Tijdens het concert zal ook een nummer gespeeld worden uit de film Ventoux. De Mont Ventoux is een bijna 2 kilometer hoge berg in het zuiden van Frankrijk waar in juni 2019 vele Almenaren tegenop gaan fietsen of lopen (21 kilometer) om geld in te zamelen voor de actie “Klimmen tegen MS”.  Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die kan leiden tot verlamming van spieren. Na het spelen van dit nummer zal er een verloting worden gehouden waarvan de opbrengst geheel ten gunste komt van deze actie.

De avond begint om 20.00 uur en zoals gebruikelijk is de toegang gratis. Het gehele programma is te lezen op de website van Juliana (www.juliana-almen.nl).

 

Op 8 januari jongstleden was het exact 110 jaar geleden dat de christelijke muziekvereniging "De Harmonie Gorssel - Eefde", toen nog "Looft den Heer" genaamd, is opgericht. Het was het initiatief van een dominee om een christelijk fanfarekorps op te richten, als afdeling van de christelijke jongelingenvereniging "onderzoek de schriften". Het startende gezelschap bestond uit twaalf leden, volgens de overleveringen.

In de loop der decennia is de Harmonie uitgegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging die (h)erkend en gesteund werd/wordt in de samenleving. Vele muzikanten zijn ooit als kind/puber hun muzikale loopbaan gestart bij de vereniging en hebben muziek als rode draad in hun leven mogen ontdekken. 

Dat muziek maken zowel in sociaal opzicht als ook lichamelijk gezond is, willen wij graag benadrukken. Daarnaast is samen mooie muziek proberen te maken leuk en je maakt vrienden voor het leven. Allemaal pluspunten dus! Daarom wil De Harmonie dit jubileumjaar aangrijpen om door middel van bijzondere optredens extra aantrekkingskracht uit te oefenen op met name jeugd/jongeren. 

Op zaterdag 17 maart geeft muziekverenging De Harmonie haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit jaar is dit in samenwerking met de Politiekapel uit Noord- en Oost-Gelderland. Het concert wordt gegeven in de Ontmoetingskerk in Eefde en iedereen is vanaf 19:30 uur van harte welkom. De toegangsprijs is € 7,50 incl. kopje koffie/thee.

De avond wordt gevuld met twee blokken leuke en mooie muziek. Allereerst speelt De Harmonie muziek uit fantasyfilms, zoals muziek uit Avatar, Cinderella en natuurlijk uit Harry Potter. De Politiekapel speelt vervolgens vrolijke en swingende popmuziek met stukken als Fly Me To The Moon en Land Of Make Believe.

Over de Politiekapel

De Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland is het muzikale visitekaartje van Noord- en Oost-Gelderland. Het fanfareorkest bestaat uit 40 enthousiaste leden die bij de politie werkzaam zijn of zijn geweest en muzikanten uit de wijde omgeving van Apeldoorn en de Achterhoek. De Politiekapel is de muzikale vertegenwoordiger van de politie en wil door middel van muziek aan een goede verstandhouding tussen politie en publiek werken.

Op 24 november wordt er een groots concert in Zutphen in de Hanzehof-Buitensociëteit gehouden met bekende gastspelers als The Voice winnares Iris Kroes, ook bekend als "het meisje met de harp", en danser Mars Bentum. Deze datums kunt u dus vast in uw agenda zetten! 

Nadere aankondigingen en informatie zullen weldra volgen. Nu bent u in ieder geval vast op de hoogte van het feit dat De Harmonie het jaar 2018 een bijzonder muzikaal tintje wil geven. Wij hopen u (en vele anderen met u) te mogen ontmoeten bij onze optredens!
Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.

Di 29/09/2017

Onder "Artikelen over GoLF" alvast een "impressie Play-inn" geplaatst.

Tot nu alleen twee foto's.