19 mei concert De Harmonie en kamerkoor De Hoventoon (in Gorssel)

Op zondagmiddag 19 mei om 15 uur bieden De Harmonie Gorssel – Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer u een bijzonder concert aan in de (protestantse) kerk te Gorssel. Het draait allemaal om het thema “CONTRAST”: blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor mooie balansen zorgen. Noord – en Zuidpool, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. Wij beloven u dat het een heel mooi concert gaat worden!

De Harmonie Gorssel – Eefde is een gezonde enthousiaste muziekvereniging. Het “groot” orkest heeft ca. 40 leden en staat al 15 jaar onder leiding van Jacob Jansen. Van jong tot oud blaast een aardig toontje mee en het programma varieert van (licht) klassiek tot big-band achtig. Plezier maken en brengen door middel van (blaas)muziek is een belangrijke missie voor De Harmonie. Onlangs werd het traditionele voorjaarsconcert in Eefde gehouden waarbij ook de jeugdige muziektalenten goed aan bod kwamen, met als aantrekkelijk thema “reis door de ruimte”. De Harmonie mag trots zijn op de 25 parels!

“De Harmonie on tour”: optreden aan de Elbe in Maagdenburg:

Voor degenen die het Kamerkoor De Hoventoon niet (goed) kennen even wat achtergrond informatie:

Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en  60++ jaar. Katalin Szabó  al 10 jaar dirigeert het koor met veel enthousiasme en aandacht voor de details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon 2 concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer.

Dus: als u een fijne muzikale en ontspannende zondagmiddag wilt beleven, kom dan op 19 mei naar de mooie kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel. Tegen betaling van €7,50 kunt u dan luisteren naar zowel een Harmonie-orkest als een zangkoor met ieder haar eigen klankkleur. Na afloop is er gelegenheid om na te babbelen en is er koffie/thee/limonade te koop.

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.