Opbrengst verkoop instrumenten Kunstmin naar drie goede doelen

3 goede doelen

Muziekvereniging Kunstmin Gorssel is inmiddels al een jaar geleden opgeheven, maar deelt toch nog geld uit. Drie doelen profiteren.


De vereniging moest stoppen omdat er te weinig nieuwe leden kwamen. Inmiddels zijn de instrumenten verkocht. Voor opbrengst zochten de leden een passende bestemming, vertelt Antoinette Wolf, voorzitter van Kunstmin. “We hebben gekozen voor drie goede doelen zodat het geld weer terug komt bij de bevolking van Gorssel. Daarbij stond het doorgeven van muziek aan de jeugd voorop.” In Het Trefpunt zijn maandag de drie goede doelen verrast met elk een cheque van 2.000 euro.

Stichting MuziekGOLF, het samenwerkingsverband van alle harmonie- en fanfareverenigingen in de gemeente Lochem, krijgt zo’n cheque ter waarde van twee mille. De historische vereniging De Elf Marken, die onlangs nog een expositie heeft gewijd aan Kunstmin, krijgt eenzelfde bedrag. Ook 2.000 euro is er voor het Openluchttheater in Gorssel, waarmee Kunstmin samenwerkte.

“Alle genoemde verenigingen waren blij verrast dat het om zulke bedragen ging”, zegt Wolf. “Ondanks alles zijn we blij dat we het tijdperk Kunstmin op deze waardige wijze hebben kunnen afsluiten.”

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.