In 2014 is de Stichting Muziek GoLF begonnen met de organisatie van een Bevrijdingsconcert, te houden op 5 mei 2015, in samenwerking met plaatselijke Oranjeverenigingen.

Doel was om op 5 mei 2015, door middel van een concert, de vrijheid samen met de bevolking van Lochem te vieren. Als thema werd gekozen "Vrijheid geef je muzikaal door".
Muziekvereniging Solideo Gloria uit Harfsen en Muziekvereniging Juliana uit Almen hebben namens de GoLF de organisatie op zich genomen.

Op dinsdag 5 mei 2015 werd een groots Bevrijdingsfestival gehouden in het Openuchttheater in Lochem. Het GoLF-orkest, samengesteld uit leden van alle Lochemse muziekverenigingen,  opende het festival met een gevarieerd programma.
Cor Lam, dirigent van SDG, was de dirigent van dit grote orkest.

Door de stromende regen en de harde storm die over het land woedde was het openluchttheater slechts gevuld met ongeveer 150 luisteraars.
Zij genoten niet alleen van klassiekers als Vera Lynn en A string of pearls, maar ook van populaire muziek als Adele in concert, Selections from Mary Poppins en Mika.
Ook werden wat moeilijker werken als Van Oranje en The King's swing gespeeld.

In alle dorpen van de gemeente Lochem hadden de plaatselijke Oranjeverenigingen fiets- of wandelroutes georganiseerd met als rust- of eindpunt het Openluchttheater in Lochem. Zo werden alle dorpen betrokken bij dit Bevrijdingsfestival.

Na het GoLF-orkest waren er nog optredens van de Big Band Straight Ahead uit Lochem, de coverband Free Willy uit Harfsen en de bluesband Ides of May eveneens uit Lochem. Gelukkig voor hen klaarde het weer enorm op en stroomde het publiek toe.

Mede dankzij de steun van de Gemeente Lochem, het Fonds 1819 en vele vrijwilligers kon dit Bevrijdingsfestival gerealiseerd worden.

Dinie Rouwenhorst

 

 

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.

Di 29/09/2017

Onder "Artikelen over GoLF" alvast een "impressie Play-inn" geplaatst.

Tot nu alleen twee foto's.