HARMONIE GAAT OP SPAANSE TOUR

De Harmonie Gorssel-Eefde heeft weer een mooi concert op het programma staan. Op zondagmiddag 1 maart gaat er vooral Spaans getinte muziek klinken in de Ontmoetingskerk te Eefde.

Onder leiding van de enthousiaste gastdirigent Joop Boerstoel komt de muzikale passie bij De Harmonie helemaal los. Romantiek en dans, de luisteraar gaat het allemaal ervaren. Van flamenco naar tango met een heuse bolero en een vleugje paso doble tussendoor. Je waant je in Andalusië… Ook de muzikale jeugd en gastmedewerkers zullen de Spaanse accenten versterken.

Orkest, jeugdorkest en (blok)fluitgroep nemen de luisteraar muzikaal mee op reis naar het Zuidwesten van Europa. Spanje, een land dat zich kenmerkt door zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Prachtige muziek, dans en wijn. Het concert van 1 maart bevat diverse van deze ingrediënten. Op het programma o.a. de ‘El Bolero de Carmelo’ van Ferrer Ferran, ‘El Cid’ (Een Spaanse ridder) van Bert Appermont. Een solo voor altsaxofoon en orkest, met als soliste Dieuwertje ten Brinke. Een echte paso doble mag en zal natuurlijk ook niet ontbreken.

Maar er is ook ander “vuurwerk” te verwachten: de historische (vulkanische) eruptie  van de Vesuvius bij Pompeï is op een werkelijk prachtige wijze gecomponeerd! De klankkleuren van De Harmonie komen bij dit stuk uitstekend tot zijn recht.

Voor slechts €5,- kunt u getuige zijn van dit bijzondere concert. De deuren van de kerk gaan om 14.00 uur open. Het concert begint om 14.30 uur en zal ongeveer tot 16.00 uur duren.

Na afloop kunt u nog gezellig napraten onder genot van een drankje.

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.