Op 8 januari jongstleden was het exact 110 jaar geleden dat de christelijke muziekvereniging "De Harmonie Gorssel - Eefde", toen nog "Looft den Heer" genaamd, is opgericht. Het was het initiatief van een dominee om een christelijk fanfarekorps op te richten, als afdeling van de christelijke jongelingenvereniging "onderzoek de schriften". Het startende gezelschap bestond uit twaalf leden, volgens de overleveringen.

In de loop der decennia is de Harmonie uitgegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging die (h)erkend en gesteund werd/wordt in de samenleving. Vele muzikanten zijn ooit als kind/puber hun muzikale loopbaan gestart bij de vereniging en hebben muziek als rode draad in hun leven mogen ontdekken. 

Dat muziek maken zowel in sociaal opzicht als ook lichamelijk gezond is, willen wij graag benadrukken. Daarnaast is samen mooie muziek proberen te maken leuk en je maakt vrienden voor het leven. Allemaal pluspunten dus! Daarom wil De Harmonie dit jubileumjaar aangrijpen om door middel van bijzondere optredens extra aantrekkingskracht uit te oefenen op met name jeugd/jongeren. 

Op zaterdag 17 maart geeft muziekverenging De Harmonie haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit jaar is dit in samenwerking met de Politiekapel uit Noord- en Oost-Gelderland. Het concert wordt gegeven in de Ontmoetingskerk in Eefde en iedereen is vanaf 19:30 uur van harte welkom. De toegangsprijs is € 7,50 incl. kopje koffie/thee.

De avond wordt gevuld met twee blokken leuke en mooie muziek. Allereerst speelt De Harmonie muziek uit fantasyfilms, zoals muziek uit Avatar, Cinderella en natuurlijk uit Harry Potter. De Politiekapel speelt vervolgens vrolijke en swingende popmuziek met stukken als Fly Me To The Moon en Land Of Make Believe.

Over de Politiekapel

De Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland is het muzikale visitekaartje van Noord- en Oost-Gelderland. Het fanfareorkest bestaat uit 40 enthousiaste leden die bij de politie werkzaam zijn of zijn geweest en muzikanten uit de wijde omgeving van Apeldoorn en de Achterhoek. De Politiekapel is de muzikale vertegenwoordiger van de politie en wil door middel van muziek aan een goede verstandhouding tussen politie en publiek werken.

Op 24 november wordt er een groots concert in Zutphen in de Hanzehof-Buitensociëteit gehouden met bekende gastspelers als The Voice winnares Iris Kroes, ook bekend als "het meisje met de harp", en danser Mars Bentum. Deze datums kunt u dus vast in uw agenda zetten! 

Nadere aankondigingen en informatie zullen weldra volgen. Nu bent u in ieder geval vast op de hoogte van het feit dat De Harmonie het jaar 2018 een bijzonder muzikaal tintje wil geven. Wij hopen u (en vele anderen met u) te mogen ontmoeten bij onze optredens!
Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.