Muziekgolf tijdens Bevrijdingsfestival in Openluchttheater Lochem

Dinsdag 5 mei aanstaande vindt het eerste Lochemse Bevrijdingsfestival plaats in het Openluchttheater in Lochem. Het thema is ‘Vrijheid geef je muzikaal door'. De poorten van het theater gaan om 14.00 uur open, de toegang is gratis. Het bevrijdingsfestival is een initiatief van de Muziekgolf Lochem en Stichting Openluchttheater Lochem.

‘Vrijheid geef je muzikaal door'
De harmonie- en fanfareorkesten uit de gemeente Lochem ontplooien samen onder de naam ‘De Muziekgolf' activiteiten. Een daarvan is het vormen van een mega-orkest, waarin muzikanten van de diverse verengingen meespelen. 5 jaar geleden gaf ‘De Muziekgolf' op 5 mei een concert met meer dan 100 muzikanten bij de voormalige kazerne in Eefde. Dat was zo succesvol dat de organisatie van ‘De Muziekgolf' besloot om in 2015 wederom een concert te organiseren. Extra feestelijk omdat het in 2015 70 jaar geleden is dat de geallieerden ons land bevrijdden.

Op dinsdagmiddag 5 mei om 14.30 uur begint het optreden vanaf een groot podium in het Openluchttheater. Het repertoire is divers, er worden stukken gespeeld die een directe link hebben met de bevrijding, zoals de ‘Song of Freedom' en ‘Van Oranje', maar ook eigentijdse popmuziek van Adèle en musicalmusical. Voor ieder wat wils dus. Dinie Rouwenhorst, voorzitter van muziekvereniging Juliana Almen en een van de kartrekkers van ‘De Muziekgolf': “Het is fantastisch dat we met ruim 120 muzikanten kunnen spelen in het Openluchttheater. Bij het theater waren ze zo enthousiast over het idee dat we na de 2 optredens, die wij als Muziekgolf verzorgen, het stokje door kunnen geven aan de volgende band. Dat past mooi in het thema ‘Vrijheid geef je muzikaal door'. We hopen natuurlijk dat er veel bezoekers een kijkje komen nemen”.

Festivalprogramma
Na de optredens van ‘De Muziekgolf' staat een drie-tal Lochemse bands geprogrammeerd. Wederom zo divers mogelijk, zodat het voor iedereen leuk is om naar de muziek te komen luisteren. Tussen 17.00 en ongeveer 20.30 uur betreden respectievelijk ‘de Big Band Straight Ahead ‘, ‘Free Willy' en ‘de Ides of May' het podium. Swingende funky jazz klanken, covers van mega hits en de blues rock van Ides of May. Voor het exacte programma kijk op www.openluchttheaterlochem.nl . Tijdens het gehele festival wordt de catering verzorgd door het Openluchttheater. Drankjes, snacks en broodjes zijn verkrijgbaar.

Leuke initiatieven
In de gehele gemeente worden op 5 mei fiets- en wandeltochten georganiseerd. Een aantal van die tochten is zodanig samengesteld dat de route langs het Openluchttheater komt. Tip! Er is voldoende parkeerruimte voor auto's en fietsen. Het is wellicht leuk om de tocht te eindigen bij het theater en nog even te genieten van de muzikale klanken.

Mede mogelijk gemaakt door
Het Bevrijdingsfestival is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van "Fonds 1819", de gemeente en vele vrijwilligers.

 

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.