“Sluisdeur Eefde stort met klappen en vonken neer”

Met dit nieuws haalde Eefde de landelijke pers op 4 januari 2012 . Vele weken was de sluis gesloten voor de scheepvaart.
Het vallen van de sluisdeur komt ook voor in het muziekstuk “Concordia 100” dat speciaal t.g.v. het 100 jarig jubileum van muziekvereniging Concordia Eefde werd gecomponeerd en voor het eerst uitgevoerd werd tijdens het jubileumconcert 25 mei jl. Bij het muziekstuk is een film gemaakt met historische beelden van de muziekvereniging zelf maar ook plekken in Eefde. “Concordia 100” vertelt het verhaal van de vereniging maar ook het graven van het Twentekanaal en het vallen van de sluisdeur. Dit jaar bestaat het Twentekanaal 80 jaar. En zo kwam muziekvereniging Concordia op het idee om in de sluis van Eefde het muziekstuk “Concordia 100” op te voeren, compleet met een vallende sluisdeur…Dit spektakel zal op zondag 29 september plaatsvinden om 12.00 uur in de sluis. Muziekvereniging Concordia vaart vanuit Almen om 11.00 uur richting de sluis en komt muzikaal bovendrijven tijdens het schutten. Benieuwd hoe de akoestiek van een sluis is?
De toegang is gratis en toeschouwers kunnen terecht op het kanaalpad.
Een voorbehoud: bij slecht weer wordt er helaas niet gevaren.

Wat kunt u nog meer verwachten aan jubileumactiviteiten van Muziekvereniging Concordia? Op 27 oktober organiseert Concordia een High tea. 1 december in de Stuw het “pepernotencircus voor de kinderen van Eefde. Het jubileumjaar wordt afgesloten met 2 concerten met het Ettens Mannenkoor (ook 100 jaar) in het voorjaar van 2014, nadere berichtgeving volgt of lees meer op onze website: www.concordiaeefde.nl

 

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.