Auteur: door Henk Waninge | dinsdag 05 juni 2012 | 07:00 Uit Stentor

Zanger Herman Priester met leden van Advendo en de band Sixpack tijdens een gezamenlijke repetitie.
LOCHEM - Nog niet zo lang geleden was het onbestaanbaar dat een zichzelf respecterend harmonie-orkest eenvoudige deuntjes van popartiesten op het repertoire zette.
Maar tijden veranderen, de strenge scheiding tussen verschillende muziekwerelden, zoals klassiek, pop, harmonie en jazz, behoort tot het verleden.
Vanuit verschillende disciplines gaan musici samenwerkingsverbanden met elkaar aan met soms een opmerkelijk resultaat. In Lochem weten ze daar alles van, sinds in 2010 LochemPop meets Harmony het licht zag.
En dus speelt het Lochemse harmonie-orkest Advendo op zaterdag 30 juni nummers van Stevie Wonder, Supertramp, Aerosmith, Adele en Lady Gaga. De aanvankelijke weerzin, die sommige orkestleden in 2010 nog koesterden voor 'dat lawaai', is als sneeuw voor de zon verdwenen.
Aan die veranderde stemming hebben twee succesvolle edities van LochemPop meets Harmony zeker bijgedragen; spelen voor 500 à 600 man op een volle Kleine Markt geeft natuurlijk wel een kick. Bovendien doe je op zo'n manier aan klantenbinding- en werving. Niet onbelangrijk in een tijd dat de harmonieën en fanfares hun ledental langzaam zien teruglopen.
Andersom is het voor popmusici -en zangers ook een bijzondere ervaring om een groot orkest achter zich te hebben.
Mede om die reden stond coverband Sixpack na afloop van de tweede editie op de stoep van de organisatie - Advendo en Stichting Kleine Markt - met de vraag of de band volgend jaar mee mocht doen.
Dat mocht.
Naast Sixpack zal het podium die avond beklommen worden door orkest, leerlingenorkest en drumband van Advendo, zanger Herman Priester, Ab Daalmeijer (zanger Ides of May), het akoestische trio MananaManana en de Enschedese band mr. Summer, die bestaat uit vijf studenten van de Popacademie Enschede.
Deze opsomming staat garant voor een breed klankpalet; pop, blues, rock en het 'ijzeren repertoire' van de harmoniemuziek. Bands solo-artiesten en orkest verzorgen afzonderlijke optredens maar komen ook in diverse combinaties voor het voetlicht.
Niets lijkt een derde succesvolle editie in de weg te staan. Zo wordt de Kleine Markt omgebouwd tot een groot terras. "Het enige wat we niet in de hand hebben zijn de weersomstandigheden. Daar staat of valt zo'n buitenevenement bij", zegt Jan Barend Westerink van de concertcommissie van Advendo.

LochemPop Meets Harmony: 30/6 Kleine Markt Lochem, 19.00 uur. Info www.advendo-lochem.nl.

 

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.