London Music Tour

Zondagavond 20 mei: een groepje van vier muzikanten staan ruim na 22.00 uur aan de Molenweg onder een lantaarnpaal. Een ongewoon beeld....tót in de verte koplampen opdoemen en er een bus vol muzikanten van de Harmonie arriveert. De mars “Over and Out” wordt door het mini-orkestje ingezet en enthousiast stromen de reizigers naar buiten...

Een warm onthaal voor maar liefst 53 muzikanten en supporters van de vereniging die vijf dagen verbleven in Londen. Drie concerten stonden er op het programma, maar daarnaast was er ook tijd om de stad te verkennen.

Woensdag 16 mei vertrok het gezelschap al vroeg westwaarts om aan het begin van de avond aan te komen in het hotel in Zuid Londen. Hier volgde de kennismaking met Pat, de enthousiaste gids die “de Harmonie” onder haar hoede nam. Voor de eerstvolgende dag stond een citytour gepland om de stad eens te verkennen. De Westminster Abbey, de Big Ben, Buckingham Palace, Downingstreet, en de wisseling van de wacht; ze ontbraken geen van allen tijdens deze rondreis door de stad.
De tour eindigde bij de Embankment Gardens, een prachtig park aan de oevers van de Theems.
Het eerste concert vond hier plaats op een klein podiumpje op een sfeervolle plek. Publiek op strandstoelen, langswandelende mensen, lunchende zakenlui...velen bleven luisteren naar de muziek.

Helaas was de dag die erop volgde een grijze en enigszins miezerige. Brighton stond op het programma. Ondanks het weer waagden sommige muzikanten zich toch nog gedeeltelijk in de zee. Ook op de beroemde Brighton Pier wilde iedereen uiteraard geweest zijn.
Het Royal Pavilion, waar het concert van deze dag plaats vond, leek wel een kasteel uit de Efteling: exotisch met veel pracht en praal.
Hoewel de bladmuziek kromtrok van de nattigheid namen heel veel mensen toch de moeite om te komen luisteren. Wel 100 aanwezigen werden hier geteld, waarvan sommigen geroerd waren door de klank van het orkest in dit schitterende park. Wederom een bijzondere ervaring.

Dag drie begon met een bezoek aan de Tower Bridge, een geliefd foto-object... Daarna waaierde iedereen uit door de stad.

's Middags was de St. George's Bloomsbury Church gereserveerd voor “de Harmonie”. Om publiek te trekken speelde een kopergroep van te voren op de trappen van de kerk.
De muzikanten waren nu echt op dreef en gaven een prachtig concert. De meegebrachte koralen kwamen hier heel goed tot hun recht, maar ook de populaire uitsmijter “Rolling in the deep” van Adele klonk als een klok. Het applaus klonk nog lang door...

Met een etentje in een naburige pub werd de muzikale reis afgesloten.

Drie mooie concerten, maar bovenal ook de prima onderlinge sfeer maakten de musictour 2012 voor “de Harmonie” tot een onvergetelijke ervaring.

Voor foto's, kijk op de site van De Harmonie Gorssel.

Zo 28/06/2020

Door Bertus uitgevoerd:
Voorbije items uit AGENDA naar "is geweest" verplaatst.
Gewijzigde link van Barchem naar Facebook ook op deze site aangepast.

Woe 22/05/2019

Site beter "responsive" gemaakt.
Mooier op mobiele apparaten!

Zo 25/02/2018

Nu ook wat tekst bij "impressie Play-inn" gevoegd.